1 milyar açlıktan kıvranıyor 1 milyar ise obez!

1 milyar açlıktan kıvranıyor 1 milyar ise obez!

Ekonomi Haberleri

Bakan Mehmet Mehdi Eker; tarım ve gıdanın yokluğunda hissedilen, varlığında ise değeri pek bilinmeyen bir sektör olduğunu söyledi.

Mersin'de temaslarda bulunan Bakan Eker, "Türk tarım sektörü eskiden yılda 1 milyar 800 milyon lira destek alıyordu. Biz bunu 9 milyar 700 milyon liraya çıkardık. Yaklaşık 5 kat" diyerek tarıma verdikleri önemi anlattı. Bakan Eker, şöyle devam etti: "Bugün dünyanın maalesef 1 milyarı aç, 1 milyarı obez. 1 milyarı açlıktan kıvranıyor, 1 milyarı tokluktan, fazla yemekten muzdarip. 1 milyarı diyor ki, 'Ben bu kilolardan nasıl kurtulurum!' 1 milyarı da diyor ki, 'Ben karnımı nasıl doyururum!' Biz, 76 milyon insanımızın karnını Allah'a şükür doyuracak bir tarım sektörüne sahibiz. 35 milyon turisti de doyuruyoruz, üstüne 18 milyar dolar tarım ve gıda maddesi ihraç ediyoruz. Türkiye, net ihracatçı. Gıdada 5 milyar dolar ihracat fazlamız var. Bir problemimiz yok. Hem kendi gıda güvenliğimizi sürdürmek hem de dünyadaki küresel gıda güvenliğine katkı sağlamak için bu potansiyeli daha iyi kullanmak istiyoruz. Genç iş adamlarımıza önerim, Tarım Bakanlığı'nın hibelerinden yararlanmaları."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...