Trafik cezaları meslek lisesine

Trafik cezaları meslek lisesine

EĞİTİM Haberleri

Meslek liseliler sigortalanacak. Şans oyunları, trafik cezaları gibi çeşitli kaynaklardan mesleki teknik eğitime pay aktarılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ülkenin kalifiye eleman ihtiyacı nedeniyle önemi her geçen gün artan meslek liselerinde önümüzdeki dört yıl boyunca büyük değişim ve dönüşüm gerçekleştirecek. Bu kapsamda Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2018) hazırlandı. Buna göre, planlananlar şöyle:
gt; Meslek liseleri öğrencilerin uygulamalı eğitim yapabilecekleri ortamlara yakın yerlerde açılmasına yönelik planlama yapılacak. nbsp;
gt; Sektör odaklı okullar açılması konusunda özel sektörle iş birliği gerçekleştirilecek. Meslek liselerinin alt yapısı ortak kullanılacak.
gt; Mesleki lisesine giden öğrencilerinin atölye ve laboratuvar derslerinde iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanması ile ilgili mevzuat düzenlemesi yapılacak.
gt; Şans oyunları, trafik cezaları gibi çeşitli kaynaklardan mesleki teknik eğitime pay ayrılması sağlanacak.
gt; Ürün, düzenek, uygulama geliştiren öğrenci, kursiyer, çalışan ve öğretmenlerin patent veya faydalı model başvurusu yapmaları teşvik edilecek ve desteklenecek.
gt; Meslek liselilere yabancı dil derslerinin Avrupa ortak dil kriterlerine göre verilmesi sağlanacak. nbsp;
gt; Özel sektörün okullarda atölye ve laboratuvar kurabilmesi için kolaylıklar getirilecek. nbsp;
gt; Sektörle iş birliği yapılarak 9. sınıf öğrencilerinin bölüm seçmeden önce meslekleri yerinde tanıması sağlanacak. Ayrıca öğrencilere iş ve meslek ahlakı eğitimi verilecek.
gt; Öğrenci ve velilerin meslek liselerine karşı edindiği olumsuz algı kurulacak "Alo Mesleki Eğitim Hattı" ile kırılacak.
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...