Bakan Şimşek: Af değil kolaylık var

Bakan Şimşek: Af değil kolaylık var

Ekonomi Haberleri

Vergide 77 milyonun hakkı olduğunu söyleyen Şimşek, "Yaptığımız düzenleme af değil, ödeme kolaylığı. Gecikme zammı yerine enflasyon farkı alıyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide af olmadığını, alacaklarla ilgili düzenleme yapıldığını söyledi. Batman'da vatandaşlarla bir araya gelen ve 'Torba Kanun'daki düzenlemelerin af olarak algılanmasını yorumlayan Şimşek, "Vergi affı gündemde değil. Alacaklarla ilgili bir düzenleme var. Ama son şekli ben değil, Meclis verecek. Vergilerle ilgili tartıştık, konuştuk. Bu bir yapılandırma ve kolaylık affı olmayacak. Gecikme faizi yerine enflasyon farkını alacağız. Çünkü vergi dediğiniz zaman 77 milyonun hakkı var. Vergiler olmadan da ne sağlık hizmeti olur ne eğitim ne de yol" dedi. Şimşek, "OECD ülkelerinde kurumlar vergisi kazançlarına en yüksek vergi yüzde 37'dir. Biz bunu yüzde 32'den yüzde 20'ye indirdik. Stopajı azalttık. Eskiden maaştan yüzde 22 ile yüzde 49.5 vergi veriyordu. Biz bunu yüzde 15-35 aralığına çektik. Temel ihtiyaçlarda KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Otomotiv, sigara ve alkolde vergiyi artırdık. Bunun dışında vergi artışı olmadı" dedi. Şimşek, daha önce de aflara karşı olduğunu açıklamıştı.
Sahura kadar vatandaşlarla sohbet eden Şimşek, yanına gelen çocuklara İngilizce olarak ismini sordu. Çocuk cevap veremeyince, "Yazık günah. İngilizce öğretmenlerine sesleniyorum. Allah için ya, 2 yıl eğitim görüyor. İki cümleyi kuramadı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...