Türk Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı!

/ Kaynak: AA
Türk Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nin bulunduğu binaya kimliği belirsiz bir erkek saldırgan tarafından av tüfeği ile ateş açıldı.

Moskova Büyükelçiliği kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, sabah saatlerinde siyah renkli bir araçla elçilik binasının bulunduğu caddeye gelen şahıs, av tüfeğiyle binaya ateş etti. Saldırıda elçilik tabelası zarar gördü. nbsp;Elçiliğin önünde nöbet tutun güvenlik güçleri, saldırganı hemen yakaladı.

Saldırganın kimliği ve saldırının nedenine ilişikn açıklama yapılmazken, Rus basını, saldırganın "Türk bayrağını' hedef aldığını yazdı.

Sorgusunun ardından saldırgana olay yerinde tatbikat yaptırıldı. nbsp;Polis nezaretinde olay yerine getirilen saldırgana önce bina önünde, ardından da olay yerine gelirken kullandığı siyah renkli araçta bir süre tatbikat yaptırıldı. Polis, saldırganın anlattıklarını zapta geçirdi ve ifadesini imzalattı.

Moskova Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, saldırganın sorgusunun devam ettiğini söyledi. Ancak bu kişinin kimliği açıklanmadı.

Rus basınında yer alan haberlerde, saldırganın "Dobrıy Les" isimli bir şirketin Ermeni asıllı Genel Müdürü Artur Mirzoyan olduğu öne sürüldü.

Sabah saatlerinde siyah renkli bir araçla Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği binasının bulunduğu caddeye gelen bir kişi, av tüfeğiyle binaya iki el ateş etmişti. Saldırıda elçilik tabelası zarar görmüştü. Saldırgan, büyükelçiliğin önünde nöbet tutan güvenlik görevlileri tarafından yakalanmıştı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...