TÜSİAD Başkanı Dinçer: Erdoğan'ın eli havada kalmamalı

TÜSİAD Başkanı Dinçer: Erdoğan'ın eli havada kalmamalı

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Geçmişi unutalım, geleceğe bakalım" diye elini uzattığını söyleyen TÜSİAD Başkanı, "Bu el havada kalmamalı" dedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'nin, önündeki meseleleri ancak kutuplaşmaları yenerek çözebileceğini söyledi. İki gündür Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar hakkında basın toplantısı düzenleyen Dinçer, 62. hükümete başarılar diledi. Göreve geldiklerinde Türkiye'de önemli bir kutuplaşmaya işaret ettiklerini, Türkiye'de siyasetin normalleşmesi gerektiğini söylediklerini hatırlatan Dinçer, "Türkiye'nin ciddi reformlara ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Mutlaka ve mutlaka demokratikleşmeye ihtiyaç duyduğunu, AB uyum süreceni hızlandırmaya, dev gibi bir Kürt sorunu ve çözüm sürecini sonuca ulaştırmaya ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Bütün bunları da ancak ve ancak kutuplaşmayı yenerek gerçekleştirebileceğimizi söyledik. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçildikten sonra yaptığı ilk konuşmada 'geçmişi unutalım, geleceğe bakalım' diye elini uzattı. Bu el havada kalmamalı. Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyoruz bu tutumundan dolayı" dedi.
TÜSİAD olarak AB sürecini önemsediklerini, Brüksel ve Paris'teki ofislerin aktif şekilde lobi faaliyeti sürdürdüklerini, Dışişleri Bakanlığı'na Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanlığı'na Volkan Bozkır'ın gelmesinin Türkiye için bir şans olduğunu dile getiren Dinçer, "Bu görevlendirmelerin kilit görevi tutması bir şanstır Türkiye için. Türkiye gerçekten AB sürecinde bir ivme kazanabilir diye düşünüyoruz" dedi. Hükümetin çözüm sürecine baştan beri destek olduklarını söyleyen TÜSİAD Başkanı, "TÜSİAD çözüm sürecinin ekonomik ayağına sahip çıkıyor. Farkındalığı artırmak için çok sayıda toplantı düzenledik. Bu ay alternatif turizm için Mardin'e gidiyoruz. Diğer yandan kasım ayında da Van'a gidiyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...