'CHP dönüşmezse yeni parti ortaya çıkacak'

'CHP dönüşmezse yeni parti ortaya çıkacak'

GÜNDEM Haberleri

Stratejik Düşünce Enstitüsü Siyaset Koordinatörü Doktor Murat Yılmaz ile Yeni CHP'yi ve bugünkü kongrenin muhtemel sonuçlarını konuştuk.

Yılmaz'a göre CHP kritik eşikte. Ya dönüşecek ya da bölünecek...
Ortaya yeni bir parti çıkabilir mi?
Bu mümkündür. CHP ve MHP ya dönüşecek ya da ikisinin tabanına hitap eden bir parti ortaya çıkacak. Önümüzdeki süreç partileri ittifak aramaya zorlayacak. Çatı aday her zaman olmaz. Çünkü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin partilerinin başında durmaları zorlaşır. 2010 referandumu sonrasında 27 Mayıs'ın oluşturduğu vesayet dönemi tamamen ortadan kalkınca CHP normal demokratik bir parti olmak zorunda olduğunu hissetti. Çünkü vesayetin parçası olursanız oy yüzdeniz artmaz.
Peki Muharrem İnce oyları artıracak bir ilaç olabilir mi?
Sanmıyorum. O tam aksine Yeni CHP söyleminden de rahatsız ekibin içinde yer aldı. nbsp;
İnce daha da mı Eski Türkiyeci?
Evet. 27 Mayıs dönemine zorlamalarla dönüleceği kanaatinde olan mantıkta bir ekip onlar. nbsp;
Uzun vadede partiden kopmalar olur mu?
Muharrem İnce'nin temsil ettiği ulusalcıların partiden ayrılması ile Kılıçdaroğlu avantaj sağlayabilir. Ancak zaman geçtikçe Kılıçdaroğlu ekibi de güç kaybediyor. Sokak hareketlerine savruluyor. Her şeyden önce Kılıçdaroğlu ekibinin zihni berraklığa kavuşması gerekiyor.
Ercan Gürses nbsp;/ TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...