Kılıçdaroğlu'nun kesin listesi belli oldu

Kılıçdaroğlu'nun kesin listesi belli oldu

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde devam ederken ilginç bir liste savaşı yaşanıyor.

Ankara ATO Kongre Merkezi'ndeki CHP Kurultayı'nın ikinci günü, Genel Başkan seçiminin yapıldığı ilk günden daha hareketli.

Kurultay'daki Muharrem İnce'ye yakın isimler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinden kendilerine "ortak liste" teklifi geldiğini, İnce'den PM için 8 isim istendiğini öne sürdüler. Ancak İnce'nin bu teklifi kabul etmediğini de söylediler.
Kılıçdaroğlu'nun PM ve YDK için hazırladığı belirtilen "Birlik ve Kardeşlik Listesi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için hazırladığı belirtilen belirtilen "Birlik ve Kardeşlik Listesi" delegelere dağıtıldı. Listede, Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu yer almadı.

Mehmet Bekaroğlu'nu Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan aday gösteren Kılıçdaroğlu'nun listesinde, gazeteci Enis Berberoğlu, Türkiye'nin ilk Kamu Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik, gazeteci Tuncay Özkan ile Sivas olayları sırasında hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da yer aldı.

Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Ankara Milletvekili Levent Gök, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da bu listede yer aldı. Eski MYK üyesi Gülseren Onanç da yeniden aday gösterilen isimlerden.

Genel Başkan Yardımcıları Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu'nun yer almadığı listede, diğer genel başkan yardımcıları bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde, PM'de 23, YDK'da 8, BKYP'de 3 olmak üzere 34 milletvekili yer alıyor.

Buna göre, Kılıçdaroğlu'nun olduğu belirtilen Birlik ve Kardeşlik Listesi'ndeki PM adayları şunlar:

"Saliha Sera Kadıgil, Sena Kaleli, Ercan Karakaş, Haluk Koç, Ümran Köksüz, Bülent Kuşoğlu, Nihad Matkap, Ekrem Kerem Oktay, Gülseren Onanç, Kadir Gökmen Öğüt, İrfan Önal, Yasemin Öney Cankurtaran, Durdu Özbolat, Murat Özçelik, Tuncay Özkan, İhsan Özkes, Engin Özkoç, Faik Öztrak, Serpil Öztürk, Şafak Pavey, Şenal Sarıhan, Mehmet Ali Susam, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Zekeriya Temizel, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Halit Toraman, Elif Uzunşimşek, Hüseyin Yaşar, İdris Yıldız, Candan Yüceer, Alaattin Yüksel, Gürkut Acar, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Ezgi Akar, Yakup Akkaya, Zeynep Altıok, Enis Berberoğlu, Tekin Bingöl, Rana Bozkurt, Volkan Canalioğlu, Cemal Canpolat, İlhan Cihaner, Aytun Çıray, Gül Çiftçi, Zeki Eker, Ahmet Ertuğrul, Levent Gök, Didem Gültekin, Fevzi Gümüş."
Kılıçdaroğlu'nun 15 üyeden oluşan YDK listesinde yer alan isimler de şöyle:

Milletvekilleri İhsan Kalkavan, Tufan Köse, Mustafa Moroğlu, Ensar Ögüt, Ali Özgündüz, Serdar Soydan, Uğur Bayraktutan, Refik Eryılmaz ile Sumru Karaer, Sezgin Kaya, Ali Paşa Tan, Turan Aydoğan, Selahattin Balta, Saniye Barut, Selahattin Emre."

Öte yandan oylamanın başladığı kurultay salonunda farklı renklerde "anahtar listeler" de delegelere ulaştırıldı.

Kırmızı renkte "sol kanat örgüt anahtar listesi" yayınlanırken, Muharrem İnce'nin olduğu ifade edilen "Umudun anahtar listesi" de dağıtıldı. Bu listede Hakkı Süha Okay, Tanju Özcan, Ümit Özgümüş, Zuhal Samlı, Süyehl Batum, Fikri Sağlar gibi isimler yer nbsp; aldı.
İnce'ye Kılıçdaroğlu'ndan"ortak liste teklifi" mi?

Kurultay'daki Muharrem İnce'ye yakın isimler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinden kendilerine "ortak liste" teklifi geldiğini, İnce'den PM için 8 isim istendiğini öne sürdüler. Ancak İnce'nin bu teklifi kabul etmediğini de söylediler.
Balbay ve Özkan PM'ye aday

Çarşaf listede yer alıp, PM adayları arasında dikkat çeken isimler ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan.

Ergenekon davasından yargılanan Balbay ve Özkan, Silivri'de bir dönem aynı koğuşu paylaşmışlardı.
Listede Abdullah Gül bile var!

Çarşaf listede yer alan isimler arasında dikkat çeken bir isim daha var; Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le aynı adı taşıyan bir CHP'li de PM listesine aday oldu. Böylece Abdullah Gül ismi de CHP'nin PM aday listesine girmiş oldu.
Umut Oran ve Adnan Keskin aday olmadı

CHP'nin Deniz Baykal dönemindeki Genel Sekreteri, Kılıçdaroğlu döneminde de bir ara örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Adnan Keskin ise PM'ye aday olmadı.

Aday olmayanlar konusunda bir başka öne çıkan isim ise Umut Oran. Yine milletvekillerinden Melda Onur da PM için aday olmadı.
Karayalçın kendi listesini çıkaracak iddiası

CHP'nin SHP ile birleştiği dönemde SHP Genel Başkanlığı görevini yürüten, ardından CHP'ye katılan Murat Karayalçın da PM'ye aday olmadı. Ancak Karayalçın "birleşik sol" adı altında kendisine bağlı isimlerle bir anahtar liste çıkaracağı iddia ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...