MEB TEOG 3. Nakil Dönemi Boş Kontanjanlar açıklandı

MEB TEOG 3. Nakil Dönemi Boş Kontanjanlar açıklandı

EĞİTİM Haberleri

Üçüncü nakil döneminde oluşacak boş kontenjanlara 8-11 Eylül tarihleri arasında başvurular alınacak. Üçüncü nakil sonuçları 12 Eylül Cuma günü açıklanacak.

MEB TEOG Liseler Arası Nakil Geçişleri Devam ediyor. TEOG'da 3.Nakil Döneminde öğrenciler Pazartesi, Salı, Çarşambe ve Perşembe TEOG Nakil İşlemlerini yaparken, Cuma günleri ise Yapılan TEOG Nakil Sonuçları Açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 5 Eylül Cuma akşamı tamamlanan ikinci nakil yerleştirmelerinin ardından devlet liselerinde 15 bin 694 boş kontenjan oluştu. Boş kontenjan sayısı nbsp;İstanbul'da 2 bin 311, Ankara'da 1.345 ve İzmir'de nbsp;682 oldu. Ayrıca İstanbul'da yüksek puanlı okullardan Galatasaray, İstanbul, Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu Lisesi gibi okullarda hala boş kontenjan var. Yeni kontenjanlar için nakil başvuruları 8 Eylül Pazartesi başlayacak. Öğrenciler pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri nakil başvurusu yapabilecek. Cuma akşamı ise yerleştirme sonuçları açıklanacak. nbsp;Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinin üçüncü haftasında, ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısının bugün akşam açıklanacağını belirterek, 30 bin dolayında boş kontenjan olacağının öngörüldüğünü bildirdi.

3. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN nbsp; nbsp;

E-OKUL TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

MEB TEOG BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

TEOG LİSE KONTENJAN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

3.NAKİL DÖNEMİ BOŞ KONTENJANLAR
Üçüncü nakil döneminde oluşacak boş kontenjanlara 8-11 Eylül tarihleri arasında başvurular alınacak. Yine öğrencilerin yerleştirmeleri ve oluşacak boş kontenjanlar 12 Eylül Cuma günü açıklanacak. Boş kontenjanların nakil yoluyla doldurulması süreci 26 Eylül'e dek sürecek. Bu süreçte okullara yerleştirmelerde taban puan şartı aranmayacak. Nakil başvuruları öğrencinin yerleştiği okula yapılacak. 30 Eylül'den itibaren okullarda kalacak boş kontenjanlarda taban puan şartı yani okula en son giren öğrencinin puanı dikkate alınarak yerleştirme yapılacak.

TEOG 2015 SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI
Ortaokulların 8'inci sınıfları için 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında' düzenlenen ortak imtihanın tarihleri belli oldu. İlk dönem imtihanının kasım, ikinci dönem imtihanının ise nisan ayının son haftasında yapılması planlanıyor. Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip imzasıyla illere gönderilen yazıda TEOG kapsamında ilk dönem sınavlarının kasım ayının, ikinci dönem sınavının ise nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, bir dönemde iki sınav yapılanların ilk, üç sınav yapılanların ise ikinci yazılılarının ortak uygulanacağı bildirildi. Merkezi sınavlarda kapsam birlikteliğinin sağlanması amacıyla, öğretmenlerin yıllık ders planı uygulamalarında, hazırlanan ders çizelgelerini dikkate almaları istendi. 2014-2015 eğitim öğretim yılında birinci dönem merkezi yazılıların 2014 Kasım ayının son, ikinci dönem sınavlarının ise 2015 Nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. Kesin sınav tarihlerinin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyuruldu. Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından, sınav tarihine kadar yapılan ders nbsp;konularını, ikinci dönem sınavlarının ise eğitim öğretim yılı başından itibaren sınav tarihine kadar yapılın ders konularını içereceği açıklandı.

ÖZEL OKUL TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından özel okulda okumak için eğitim-öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin tercih sonuçları açıklandı. MEB tarafından özel okul teşvik başvurusu kabul edilen öğrencilerin özel okul tercih başvuruları dün sona ermişti. Bakanlık, özel okul tercihi yapan öğrencilerin sonuçlarını, MEB'in resmi internet sitesi "www.meb.gov.tr" adresinden yayımladı. Tercihleri neticesinde bir özel okula yerleşen öğrencilerin 18 Eylül'e kadar kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.
Bakanlık yetkilileri, bu tercih döneminde okul kontenjanından ötürü yerleşemeyen öğrencilerin ikinci tercih döneminde farklı bir okul tercih etmeleri halinde teşvikten yararlanabileceklerini bildirdi. Daha önce duyurulan takvime göre, yedek öğrenci kayıtları 19 Eylül Cuma günü ilan edilip, 22-30 Eylül'de kayıtlar gerçekleştirilecek. Eğitim öğretim desteği kapsamında, okul öncesi kurumlarına gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...