Derin kulağa 961'er yıl talebi

Derin kulağa 961'er yıl talebi

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapının emniyet ayağına karşı başlatılan soruşturmada 32 şüpheli polis için 30 ile 961 yıl arasında hapis cezası istendi

Paralel yapının yasa dışı dinlemelerine karşı başlatılan İzmir merkezli soruşturmada, 11'i tutuklu 32 polis hakkında hazırlanan iddianame 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato'nun hazırladığı iddianamede, Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı, Memduh Tosun, Taner Aydın, Tarkan Kolik, Haldun Çabuk hakkında 961'er yıl hapis istendi. İddianamede şüphelilere 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç uydurmak, iftira, resmi görev ve yetkinin kötüye kullanılması yoluyla gerçeğe aykırı belgeler düzenleyip mahkemeleri dinleme kararları vermesini sağlayacak şekilde kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, elde edilen ilgili ilgisiz ya da özel yaşama ilişkin verileri suç örgütünün çıkar ve amaçlarına hizmet etme odaklı olarak arşivleme ve kullanma yoluyla hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek' gibi 9 farklı suçlama yöneltildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...