BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Zeytinli tarhana da oldu...

Zeytinli tarhana da oldu...

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez meyvesi zeytin, reçel, kolonya ve şekerden sonra, tarhanaya da girdi.



ALTINOLUK- Akdeniz mutfağının vazgeçilmez meyvesi zeytin, reçel, kolonya ve şekerden sonra, tarhanaya da girdi. Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde bağlı Altınoluk Beldesi’nde bir firma, zeytinli tarhana üreterek piyasaya sürdü. Altınoluk Zeytinyağları Şirketi’nin sahibi Ethem Ovacık, Türk yemek kültürünün bir ürünü olan tarhananın, zeytinli çeşidini ilk kez denediklerini ve başarılı sonuç elde ettiklerini söyledi. Ovacık, Türk gençlerinin gıda tüketiminde “fast-food” kültürüne bağımlı olmaya başladığına dikkati çekerek, “Bizim dedelerimiz, anneannelerimiz tarhana çocuklarıydı. Şimdi, gençliği (hamburger çocuğu) yapmak istiyorlar. Biz, gittikçe değer kazanan zeytin ve zeytin ürünlerini değişik türlerde sunarak gençlerimizi kendi örf ve ananelerine bağımlı kılmak istiyoruz” diye konuştu. Ovacık, “Peynir deyince akla nasıl Hollanda, balık deyince Norveç, makarna deyince İtalya, Coca Cola deyince ABD geliyorsa, Tarhana deyince de Türkiye akla gelmeli. Bütün çabamız bunun için” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT