Dört büyükler borsada kayıp

Dört büyükler borsada kayıp

Ekonomi Haberleri

En fazla Galatasaray, en az Beşiktaş zarar ettirdi. Borsada işlem gören spor şirketlerinin piyasa değeri de 4 yılda yarı yarıya azaldı

Borsa İstanbul'da işlem gören Türkiye'nin dört büyük futbol kulübü 4 haftanın geride kaldığı Spor Toto Süper Lig'de bekleneni veremezken, yatırımcıları da borsada zararda. Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri eylül ayında yüzde 8'e yakın değer kaybıyla yatırımcısına en fazla kaybettiren sektörler arasında yer aldı. Eylül ayında yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi, finansal sorunlarını çözemeyen ve Başkan Ünal Aysal'ın görevi bırakacağını açıklaması ile oluşan belirsizliğin etkisiyle yüzde 13.44 gerileyen Galatasaray Sportif A.Ş. oldu. Galatasaray'ı yüzde 9.61 kayıpla Trabzonspor Sportif A.Ş. izledi. Borsa İstanbul'da spor şirketleri arasında yatırımcısına en az kaybettiren, süper ligde rakiplerine oranla daha başarılı olan ve dördüncü haftada ikinci sıraya yerleşen Beşiktaş Futbol yatırımları AŞ oldu. Eylül ayında yüzde 3.48 kaybettiren Beşiktaş'ı, Aziz Yıldırım'ın şike davası ile ilgili olarak yeniden yargılanma sürecine ilişkin pozitif haberlere karşın yüzde 8.74 gerileyen Fenerbahçe Futbol A.Ş. takip etti.

İLK 9 AYDA BEŞİKTAŞ KAZANDIRDI

Yıl başından bu yana ise Beşiktaş yüzde 24.02 ile en fazla kazandıran olurken, onu yüzde 14.31 ile Fenerbahçe ve yüzde 0.98 ile Trabzonspor'un izlediği görülüyor. Galatasaray ise bu dönemde yatırımcısına yüzde 8.82 zarar ettirdi.
Borsa İstanbul'da halka arz edilmeleriyle birlikte, şirketlerin kârlılıkları nedeniyle yatırımcıların gözdesi olan spor şirketleri son 4 yıldır şirketlerin ekonomik yapılarının bozulması ve önce zarar eden, ardından özkaynakları eksiye düşen birer şirket durumuna gelmeleriyle gözden düştü. Borsa yatırımcısının ilgisinin azalması ile son dört yılda spor şirketlerinin toplam piyasa değeri 4 milyar lira sınırından 1.8 milyar lira seviyelerine kadar geriledi. nbsp;

Dört büyükler borsada kayıp

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...