ABD Genelkurmay Başkanı'ndan IŞİD yorumu

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan IŞİD yorumu

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin, güney doğu sınırında dehşet saçan terör örgütü IŞİD'e karşı sunduğu çözüm planına destek ABD ve Fransa'dan geldi.

IŞİD'i analiz eden ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sadece havadan bombalayarak bu terörü bitiremezsiniz. Kara harekatı olmadan bu iş çözülmez" ifadelerine paralel değerlendirmeler yaptı. General Dempsey'in "Hava harekatının bir sonuç getirmeyeceğinin işareti" olarak yorumlanan sözleri şöyle:
gt; IŞİD, düşmanını öğreniyor ve nasıl manevra yapılacağını biliyor.
gt; Nüfusu nasıl kullanacağını ve gizleneceğini biliyor.
gt; Elektronik aletleri kullanma konusunda daha akıllanıyorlar.
gt; Daha önceki gibi bayrak sallamıyorlar.
gt; Büyük konvoylar halinde hareket etmiyorlar.
gt; Görünür ve tanımlanabilir karargahlar kurmuyorlar.
KOMUTANLAR KIRMIZI HATTA
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak IŞİD'e karşı gerçekleştirdikleri operasyonun detaylarını paylaştı. ABD'li General, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dile getirdiği "Kobani yakında düşecek" bilgisini hatırlattı. Orgeneral Özel de sınırda yoğun güvenlik önlemleri alındığını ve insani yardım için her türlü adımın atıldığını söyledi. Orgeneral Özel, Türkiye'nin uluslararası koalisyona katılımı için alınacak siyasi karara göre adım atılacağı mesajını da verdi.
HOLLANDE?DESTEK?VERDİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız mevkidaşı François Hollande ile yaptığı telefon görüşmesinde IŞİD ekseninde terörle mücadeleyi ve bu konuda yapılması gereken işbirliğini görüştü. Erdoğan sığınmacıların durumunu anlattığı Hollande'a, Suriye'de uçuşa yasak bölge ve yurtlarından edilen insanlar için güvenli bölge oluşturulmasının önem taşıdığını belirtti. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre de Hollande, Suriye'nin kuzeyinde katliamların engellenmesi gerektiğini söyledi. Fransız Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye ve Türkiye arasında yerlerinden edilmiş insanların misafir edileceği ve korunacağı bir tampon bölge oluşturulması önerisine destek verdi. nbsp;
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da ikili görüşmelerinin ardından düzenledikleri basın toplantısında, Türkiye'nin 'tampon bölge' önerisine sıcak baktı. Kerry, "Araştırmaya, yakından bakmaya değer bir konu" derken, Hammond da "Bu fikri göz ardı etmiyorum" görüşünü dile getirdi. Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...