Hükümet düğmeye bastı! Kuruyan nehirlere baraj takviyesi

Hükümet düğmeye bastı! Kuruyan nehirlere baraj takviyesi

GÜNDEM Haberleri

Kuraklıkla karşı karşıya kalan Sakarya Nehri için çalışmalarını hızlandıran Bakanlığı, nehrin yan kollarına ilave baraj ve gölet yatırımlarını artırıyor.

Hükümet, kuraklığa karşı baraj tedbiri alıyor. Kuraklık ve suyun tarlalarda bilinçsiz kullanımdan dolayı Sakarya Nehri'nin Polatlı'ya bağlı köylerinden geçen bölümü kuruyunca Orman ve Su İşleri Bakanlığı kolları sıvadı. Bakanlık, kuraklıkla mücadelede yağışların denizlere ulaşmadan en iyi şekilde toplanması ve depolanması, depolanan suyun verimli bir şekilde kullanılması için çalışmalara başladı. Bu kapsamda, kurak dönemlerde ihtiyacı karşılayacak aktif depolama hacminin arttırılması için Sakarya Nehri ve yan kollarına ilave baraj ve gölet takviyesi yapılacak. Bakanlık da bu konuda yatırımlarını artıracak. Bakanlık yetkilileri, suyun tarlalarda bilinçsiz kullanımı konusunda da eğitimlerine devam edileceğini bildirdi. Bu kapsamda, yer üstü ve yer altı sularının kirletilmemesi, modern sulama tekniklerinin kullanılması, içme suyu kayıp ve kaçaklarının tespit edilerek şebekelerin yenilenmesi ve suyun tasarruflu kullanılması konularında çiftçileri ve köylüleri bilgilendirme çalışmalarına devam edileceği ifade edildi. nbsp;
Damla Peker ANKARA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...