Erken doğan bebeklerin ilacı

Erken doğan bebeklerin ilacı

SAĞLIK Haberleri

Prematüre bebeklerin bağışıklık sistemi düşük olduğu için, anne sütünün koruyucu etkisi onlara mükemmel bir ilaç oluyor.

Ülkemizde her yıl 1.3 milyon bebek dünyaya geliyor. Bu bebeklerin yaklaşık yüzde 10'u yani 130 bini erken (prematüre) doğuyor. Tüm bebekler için önem taşıyan anne sütünün, prematüre bebekler için hayat kurtarıcı olduğunu söyleyen Liv Hospital Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman "Anne sütü ile beslenen prematüre bebekler, yapılan araştırmalara göre çok daha hızlı gelişiyor, kilo alıyor, enfeksiyon riski azalıyor. Ayrıca bebek ve anne arasında, bu zorlu dönemde çok daha derin bağ kuruluyor. Bebeğini emziren annenin doğum sonrası depresyonu daha az oluyor ve sütü daha çok geliyor" dedi.
Dr. Şarman, uygun haftaya geldiğinde emzirme denemelerinin yapılması gerektiğini belirterek, "Çocuk kuvözde de olsa, başını ya da parmağını tutarak, göz teması yaparak ilişki kurmaya başlanmalı" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...