ABD'nin dünyada ikinci ticaret odası Istanbul'a

ABD'nin dünyada ikinci ticaret odası Istanbul'a

Ekonomi Haberleri

İlk ticaret ofisini Brüksel'de açan ABD ikinciyi TOBB'la birlikte İstanbul'da açtı. Türk iş adamları 16 trilyon $'lık dev pazara kolaylıkla ulaşacak

ABD Ticaret Odası'nın Brüksel'in ardından yurt dışındaki ikinci bölgesel ofisi İstanbul'da açıldı. Ofis sayesinde Türk iş adamları, hem dünyanın dört bir yanındaki iş imkânlarına rahatlıkla ulaşabilecek, hem Amerikalı yatırımcılara Türkiye'deki fırsatlar anlatılacak hem de ABD'de lobi faaliyetleri daha kolay yürütülecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Şişli'deki Genel Merkez Binası'nda ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi adıyla faaliyet gösterecek merkez için Mutabakat Zaptı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ABD Ticaret Odası Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant arasında imzalandı. İmza törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter ile Türkiye'de faaliyet gösteren ABD'li şirketlerin yöneticileri de katıldı. Hisarcıklıoğlu, ABD'nin artık 10 bin kilometre ötede değil, İstanbul'un merkezinde olacağını belirterek, "AB ile ABD arasındaki TTIP (AB-ABD Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı) müzakerelerinde Türkiye'nin de yer almasına yönelik olarak ABD nezdinde yaptığımız lobi çalışmalarında da bu ofis bizlere büyük fayda sağlayacaktır" dedi.
16 TRİLYON $'LIK DEV EKONOMİ
Türkiye'deki iktisadi ve siyasi istikrar ortamından daha çok ABD firmasının istifade etmesini beklediklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Zira ABD, 16 trilyon dolar milli gelir ile dünyanın en büyük ekonomisidir" dedi. Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi birçok yerde iş yaparken ikinci ofisi açmak için Türkiye'yi seçtiklerini dile getiren Myron Brilliant da, "Bugün burada Rıfat Bey sayesinde bulunuyoruz. Son 10 yıldır bizim peşimizdeydi. Bizi teşvik etmesine rağmen biz yavaş davrandık. Şimdi buradayız, burada da kalacağız" diye konuştu.


10 YILLIK ÇALIŞMADA MUTLU SON
İmza töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Rifat Bey'in 10 yıldır sürdürdüğü çalışmalarda nihayete eriyoruz" dedi. Charles Hunter ise, "Türkiye'de bin 400 Amerikan şirketi faaliyet gösteriyor. Ticari alanda hâlâ yapılacak çok şey var" diye konuştu. nbsp;


ENES DEMİRAY

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...