Fişleme tarih olacak!

Fişleme tarih olacak!

GÜNDEM Haberleri

Etnik kökeni ve inancı sebebiyle kimse fişlenmeyecek, kişisel verileri ifşa eden hapse girecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ve önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek Kişisel Verilerin Korunmasına ilişkin tasarı, bireylerin fişlenmesini engeleleyecek. Tasarıda; kişisel verilerin nasıl işleneceğine ve bu verilerin açıklanması durumunda uygulanacak cezalara ilişkin esaslar belirleniyor. Tasarıyla getirilecek düzenlemeler kısaca şöyle..
-Kişilerin ırk, etnik köken, siyasi düşünce, din, mezhep ve diğer inançlar, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, nbsp; nbsp; nbsp; sağlık, cinsel hayat ile ilgili verileri işlenemeyecek.
-Kanunlara aykırı kişisel veri toplayanlar 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
-Kanunun öngörmesi, fiili imkânsızlık, hayatı veya vücut bütünlüğünün bozulması ihtimali, kullanılması veya korunması için veri işlenmesinin zorunlu olması durumunda kişilerin rızası olmadan veriler işlenebilecek.
-Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde veriler resen ya da kişinin başvurusu üzerine silinecek.
-Kişinin rızası yoksa kişisel veriler yurtdışına aktarılamayacak.
-Verileri işleyen kişi vatandaşlara kimliğini, bu verileri ne amaçla işlediğini ve kimlere aktaracağını anlatmakla yükümlü olacak.
-Eğer bu veriler başkaları tarafından elde edilirse zarara uğrayan kişinin zararı giderilecek.
-7 kişiden oluşan Kişisel Verileri Koruma Kurulu oluşturulacak. Devlet sırrı niteliğindeki veriler bu kurula gönderilmeyecek.
-MİT, Jandarma ve Emniyet'in yasalar kapsamındaki istihbarat faaliyetleri bu kurallara tabi olmayacak.
YÜCEL KAYAOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...