Erdoğan'dan Afrika'ya paralel uyarısı

Erdoğan'dan Afrika'ya paralel uyarısı

GÜNDEM Haberleri

"Eğitim ve insani yardım görüntüsü altında faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit teşkil eden bu örgüte karşı ortak mücadeleye hazırız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da düzenlenen "2. Türkiye-Afrika Ortalık Zirvesi"nin ikinci gününde konuştu. İlki 2008'de İstanbul'da yapılan zirvede Afrika'yı geleceğin önemli cazibe merkezlerinden biri olarak gördüklerini söylediğini hatırlatan Erdoğan, "6 yıl içinde Afrika, kaydettiği dikkat çekici ilerlemeyle dünyanın ilgi odağı haline geldi. Afrika, Türkiye için her zaman dostlarının ve kardeşlerinin toprağı olmuştur. Bugün itibariyle kıtada, 39 büyükelçilik ve 4 başkonsoloslukla temsil ediliyoruz" dedi. Terörizm, uyuşturucuyla mücadelenin yanı sıra, yoksulluk, eğitimsizlik ve salgın hastalıklara karşı yürütülen çalışmalarda Afrika ülkeleriyle güçlü bir işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Burada bir hususa özellikle dikkatlerinizi çekmek isterim: Bazı Afrika ülkeleriyle Türkiye arasına, sivil toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle çeşitli tehlikeli yapılanmaların nüfuz etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bunu da dikkatle izliyoruz. Faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede gizli yapılanma içine giren ve ajanlık faaliyetleri artık daha da somutlaşan bu örgütlere karşı devlet ve hükümet başkanı dostlarımızın daha hassas olacaklarını umuyoruz. Eğitim ve insani yardım görüntüsü altında, Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit teşkil eden bu örgüt veya örgütlere karşı her türlü bilgi paylaşımına ve ortak mücadeleye hazır olduğumuzu da özellikle vurgulamak isterim." Erdoğan, 2019'da İstanbul'da gerçekleştirilecek üçüncü zirve için sabırsızlandığını sözlerine ekledi. nbsp;
NURİ ELİBOL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...