Oyun konsollarının babası Ralph Baer hayatını kaybetti

Oyun konsollarının babası Ralph Baer hayatını kaybetti

TEKNOLOJİ Haberleri

Examiner'in haberine göre bilgisayar oyunlarının babası olarak kabul edilen ABD'li ünlü tasarımcı Ralph Baer'in 92 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi.

nbsp;Dünyanın ilk video oyun konsolu olan ve içinde 28 ayrı oyun bulunan Magnavox Odyssey'i 1972 yılında piyasaya çıkmasından tam 10 yıl önce patentini almak suretiyle tasarlayan Baer, daha sonra piyasaya çıkan oyun konsollarında bulunan Işık Tabancasını da (ördekleri vuran tabanca) tasarlamıştı. Adına kayıtlı 150'den fazla patent bulunan Baer, ek çok ödülün de sahibiydi. Baer'in yakın arkadaşı Leonid German, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Baer'in 6 Aralık günü New Hampshire'daki evinde hayata veda etiğini belirterek, ''Ralph sıradışı biri olmasının yanı sıra, fantastik ve olağanüstü bir adamdı. O yaştaki bin insanla sohbet ettiğinizi unutarak kendisi ile saatlerce konuşabilirdiniz. Genç bir delikanlının çalışma arzusuna ve şevkine sahip olan Ralph, hayatının en son anına kadar pek çok proje üzerinde en yüksek verimle çalıştı'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...