İstanbullulara özel uygulama

/ Kaynak: AA
İstanbullulara özel uygulama

GÜNDEM Haberleri  / AA

AFAD tarafından İstanbullulara özel İOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için ücretsiz afet uygulaması başlatıldı.

İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) nbsp; tarafından İstanbullulara özel İOSve Android işletim sistemine sahip akıllı nbsp; telefonlar için ücretsiz afet uygulaması başlatıldı. AFAD tarafından Afete Hazırlık ve Deprem eğitimi Derneği (AHDER) nbsp; ortaklığı ile İstanbul halkının afetlere karşı bilinçlendirme çalışmaları nbsp; kapsamında hazırlanan "AFADist Bireysel Mobil Cihaz Uygulaması", müdürlük nbsp; binasında tanıtıldı.

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan, nbsp; önlem ve hazırlıkların, toplumun kabul nbsp; ettiği, benimsediği ve katıldığı kadarıyla başarılı alabileceğini anlattı.Bostan, "Hem toplumdaki afet bilincini artırmak hem toplumun gönüllü nbsp; olarak afete hazırlık çalışmalarına katılımını sağlamak üzere hazırlanan eğitim nbsp; programlarını, toplum genelinde yaygınlaştırmak amacıyla bireylerden kurumlara nbsp; kadar geniş bir hedef kitleyi kapsayan çeşitlilikte hazırladık. Burada afete nbsp; hazırlık ve afet sonrasında toplumla etkin bir iletişim sağlanmasına yönelik bir nbsp; araca daha sahip olmak için geliştirilen uygulama sunulacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin tanıtım gösterimi gerçekleştirildi.

"AFADİst"

İstanbul'da afet yönetimi faaliyetlerine yönelik kurumsal kapasitenin nbsp; artırılması amacıyla afad İstanbul tarafından hazırlanan "AFADİst" akıllı nbsp; telefon uygulaması Apple ve Android işletim sistemi hayata geçirildi.

Kimler yararlanabilecek?

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 8 aylık çalışması sonucunda nbsp; oluşturulan sistemden, afet öncesi ve sonrası, İstanbul'da mobil kapsama alanına nbsp; giren tüm akıllı telefon kullanıcıları faydalanabilecek. Uygulamayla kullanıcılar nbsp; afet hazırlıklarını cep telefonları üzerinden yapabilecek.

Afet anında yapılacaklar...

Uygulama özellikleriyle yapısal ve yapısal olmayan riskleri azaltma, nbsp; aile afet planı hazırlama, ev ve iş yeri konumunu kaydederek, bir afet anında en nbsp; yakın AFAD hizmetlerinden haberdar olma, afet sonrası toplanma alanlarını nbsp; belirleme ve sağlık durumunu bildirme, afet acil durum çantasının envanterini nbsp; uygulama üzerinden takip ederek, içindeki malzemelerin son kullanma tarihi nbsp; yaklaşanları yenisiyle değiştirme gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Ayrıca nbsp; uygulama içerisinde İstanbul genelinde yer alan Afet İstasyonu (AFİS) nbsp; konteynerlerinin harita üzerindeki yerleri de görülebilecek.

Radyo da dinlenebilecek

Herhangi bir afet sonrasında İstanbulluların en doğru bilgiye nbsp; ulaşması amacıyla yayına geçen 103.0 frekansından yayın yapan afet radyosu da nbsp; uygulama üzerinden dinlenebilecek.

İstanbul'da bu uygulamayı cep telefonlarına indirerek, afete hazırlık nbsp; konusunda farkındalık kazanan bir milyondan fazla kişiye ulaşılması nbsp; hedefleniyor. Uygulama afet sonrasında bireylerin ve ailelerinin afet bilgilerine nbsp; doğrudan ulaşabilmesi, afet sonrasında bireylerin ve ailelerinin uygun toplanma nbsp; alanlarına, yardım merkezlerine, toplu barınma toplu bakım merkezlerine düzenli nbsp; ve koordineli bir şekilde yönlendirilmesi, afetler sonrasında oluşacak bilgi nbsp; kirliliğinin ve kaos ortamının önlenmesi için de önem taşıyor.

nbsp; nbsp; nbsp; Uygulamayla ilgili detaylı bilgi, "http://afadist.istanbulafad.gov.tr" nbsp; adresinden alınabilecek.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...