Sigarada?Düz paket uygulaması tüketimi azaltır

Sigarada?Düz paket uygulaması tüketimi azaltır

SAĞLIK Haberleri

Kalp ve damar hastalıkları ile kanser gibi önemli hastalıkların başta gelen sebebi olan tütün ürünlerinin tüketiminin azaltılması için çalışmalar sürüyor.

Tütün ve tütün ürünleri ile mücadelenin bir hükümet politikası olarak ele alınması sonucu yapılan düzenlemeler sayesinde dünyada örnek gösterilen ülkemizde, sigarayı özendirici unsurların ortadan kaldırılması için yeni adımlar atılması gerektiği bildiriliyor. Reklam alanları daralan sigara firmalarının sigara paketlerini reklam aracı olarak kullandığını söyleyen Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Genel Sekreteri Efza Evrengil nbsp;"Ülkemizde yasal düzenlemeler aşılarak, görsel çekiciliği yüksek şekilde tasarlanan sigara paketleri, taşıyanların üzerinde 'mini billboard' etkisi oluşturmak üzere pazarlanıyor. nbsp;Türkiye resimli uyarıları uygulama konusunda ön sıralarda, ancak tüketimin düşmesi için kanıksanan resimli sağlık uyarılarının değişmesi ve düz paket uygulamasına bir an önce geçmesi gerekiyor" dedi. nbsp;

ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...