Trabzonspor kupada Manisaspor'u 9 golle dağıttı

Trabzonspor kupada Manisaspor'u 9 golle dağıttı

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer kulüp tarihinin en farklı galibiyetine imza attı. Skorerler hat-trick yapan Soner, Cardozo (2), Waris (2), Serdar ve İshak oldu.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. hafta maçında sahasında yedek ağırlıklı Manisaspor'a gol yağdırdı: 9-0. 5. dakikada gelişen Soner'in vuruşu direği sıyırdı. Aynı Soner 13. dakikada kaleci Murat'ı sağından avladı: 1-0. 36'daki Serdar Gürler'in nefis asistinde meşin yuvarlakla buluşan Cardozo bomboş durumda ağları havalandırdı: 2-0. Bordo-mavililer ikinci yarıya fırtına gibi girdi. Öyle ki 10 dakikada 4 gol buldu. 46. dakikadaki Cardozo'nun asistinde Soner, sağ ayağının dışıyla köşeye vurdu: 3-0. 3 dakika sonra yine Soner on sekiz içinde Serdar'ın topuna gelişine şutladı; hat-trick yaptı: 4-0. 53. dakikada Salih'in yerden asistinde bu defa Serdar Gürler köşeye bıraktı topu: 5-0. Hemen ardından penaltı noktası üzerinde Waris sol köşeyi gördü, gol sayısını yarım düzineye ulaştırdı: 6-0. 69. dakikada Cardozo getirdiği topu İshak'a bıraktı; bu oyuncu Murat'ı bir daha avladı: 7-0. 72'de Waris soldan getirdi ve altı pasa asistledi; Cardozo'ya dokunmak kaldı: 8-0. 79'da tersi yaşandı. Cardozo getirdi bu defa; pasında Waris skoru ilan etti: 9-0
Böylesi hiç görülmedi
Trabzonspor Manisa önünde tarihinin en farklı galibiyetini aldı. Süper Lig'de iki kez 7-0 (1994-95 Adana Demirspor ve 2010-11 Kasımpaşa) kazanan Trabzonspor ayrıca Türkiye kupasında Sarıyer takımını 1993-94 sezonunda 7-0, 1994-95 sezonunda Gaziantepspor'u yine 7-0 yenmişti. Bordo-mavililer ayrıca 1987-88 sezonunda Bakırköyspor'u kupa maçında 8-2 mağlup etmişti. Trabzonspor ilk kez bir maçta 9 gol atmış oldu.
Yanal: nbsp;Oynamayın nbsp;o zaman!
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Skora değil futbola bakıyorum. En iyi futbolu oynayıp sonuç almalısınız. Rakibin size karşı koyması sizi ilgilendirmez. Futbolun gereği bu" dedi. Yanal, Manisa hocası Dilaver Mutlu'nun "Yedeklerle maça çıktık. Niye üzerimize bu kadar geldiler, anlamadık" sözü üzerine, "Bu açıklama yanlış. O zaman bu işi yapmayacaksınız, oynamayacaksınız" karşılığını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...