Artvinli Melek keçisine kavuştu

Artvinli Melek keçisine kavuştu

YAŞAM Haberleri

Artvin'de yaşayan Melek, yaralı olarak bulup besledikten sonra devlet korumasına alınarak Çorum'a getirilen yaban keçisi Çarli'ye kavuştu.

Artvin'de yaşayan 8 yaşındaki Melek Kayadibi, 2 aylıkken bulduğu ve 15 ay besleyip büyüttüğü ardından da devlet korumasına alınarak Çorum'a getirilen yaban keçisi Çarli'yi ziyaret etti.


KEÇİSİNİ GÖRÜNCE AĞLADI
10 ay sonra Artvin'den geldiği Çorum'da keçisini gören Melek Kayadibi, "Yeniden keçimi gördüğüm için çok mutluyum" dedi. Keçiyi özlediğini belirten Melek Kayabidi, bugün babası Fahrettin Kayadibi ile birlikte Çorum'a geldi. Keçiyi görüp hasret gideren Melek, gözyaşlarına hakim olamadı.
Artvinli Melek keçisine kavuştu

"ŞU AN ÇOK MUTLUYUM"
Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan ve İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya eşliğinde Sıklık Doğal Yaşamı Koruma Parkı'na giden Melek Kayadibi, elleriyle keçiye şeker ve ceviz yedirdi. Sarılarak hasret gideren Melek Kayadibi, 'Çarli'ye yeniden kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, "Onu yaralıyken bulmuştum. 15 ay boyunca baktım. Benden aldıklarında çok üzülüp ağlamıştım. Onu görmek için Çorum'a geldim. Şu an çok mutluyum" dedi.
Artvinli Melek keçisine kavuştu

"NE ZAMAN İSTERSE ÇARLİ'Yİ GÖREBİLİR"
Çorum İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, "Çarli isimli yabani keçi, yaban hayat şartlarında çok güzel bir şekilde bakılarak rehabilite ediliyor. Burada doğaya rehabilite olan yaban hayvanları doğaya geri salınıyor. Burada önemli olan Melek kızımız çeşitli televizyon kanalarında, programlara çıkarak Çorum'un sanki Çarli isimli keçiyi zorla elinden almış gibi anti propaganda yaptığını, bu keçinin Çorum'a götürülerek kaybedildiğini ya da kesildiğini söylemesi üzerine durumun bize ihbar edilmesiyle onu keçiyle buluşturmaya kararı verdik. Melek kızımız, Çarli'nin sağlıklı ve emin ellerde olduğunu gördü ve doyasıya hasret giderdi. Çorumluların yaban hayata ne kadar değer verdiğini de gözleriyle gördü. Ne zaman isterse de gelip Çarli'yi burada görebilir" diye konuştu.
Artvinli Melek keçisine kavuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...