Merkez faizi ne kadar düşürecek?

/ Kaynak: AA
Merkez faizi ne kadar düşürecek?

Ekonomi Haberleri  / AA

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, enflasyon verilerinin ardından Merkez'in faiz ile ilgili tutumunun ne olacağına ilişkin konuştu.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Merkez Bankası, bugün açıklanan enflasyon oranlarına göre sınırlı bir faiz indirimine gidecektir. Buna karşın, gerçekleşen enflasyona göre değil, beklenen enflasyona göre karar alması gerekir" dedi. Ban, enflasyon rakamlarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın, enflasyonun düşük gelmesi halinde özel bir politika toplantısı yapabileceklerine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Ban, bugünkü oranlara göre Bankanın, faiz oranlarında sınırlı bir düşüşe gitmesini daha muhtemel gördüğünü söyledi. Buna karşın, Merkez Bankasının gerçekleşen enflasyona göre değil, beklenen enflasyona göre karar alması gerektiğini vurgulayan Ban, şunları kaydetti: "Faiz de netice itibarıyla beklenen kazançtır. Ayrıca, Merkez Bankasının faiz indirimi sadece beklenen enflasyona değil, aynı zamanda küresel piyasalara da bağlıdır. Küresel piyasalara baktığınızda neredeyse tüm gelişmekte olan ülkelerin faiz indirimine gittiğini görüyoruz. Benim düşüncem, Merkez Bankasının gelecekteki beklentilere bakarak, faizleri sınırlı dediğimiz oranın daha üstünde indirmesi çok daha doğru olur."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...