Kaçakçıdan kelepir araca ağır darbe

Kaçakçıdan kelepir araca ağır darbe

Ekonomi Haberleri

Bakanlık, yürüttüğü çalışmalarla bir yandan kaçakçılara darbe vururken, diğer yandan el koyduğu araçlar sayesinde Hazine'ye de kazandırdı.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yürüttüğü çalışmalarla bir yandan kaçakçılara darbe vururken, diğer yandan el koyduğu araçlar sayesinde Hazine'ye de kazandırdı. Son on yılda kaçakçılardan kalan 5 bin 224 araç açık artırma usulüyle satıldı. Bu satıştan, devletin kasasına 62.2 milyon TL'ye yakın para girdi. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün soru önergesini yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli şu bilgileri verdi: "Kaçakçılık suçunun konusuna giren, kendisi kaçak konumunda olan veya kaçak eşya naklinde kullanılan araçların toplam sayısı 24 bin 335 adettir. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, 9 bin 204 gümrük idaresi tarafından alıkonulup teminat karşılığında, 9 bin 907 el konulup mahkeme kararı neticesinde olmak üzere sahibine iade edilen toplam araç sayısı 19 bin 111'dir. Bakanlığımız Tasfiye İşletme Müdürlüklerince 2004-30 Kasım 2014 döneminde açık artırma usulüyle satışı gerçekleştirilen toplam 5 bin 224 adet aracın satışından toplam 62 milyon 159 bin 636 TL nbsp;gelir elde edilmiştir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...