Rusya'daki ekonomik kriz Çeçenistan'daki Türk pazarını vurdu

/ Kaynak: AA
Rusya'daki ekonomik kriz Çeçenistan'daki Türk pazarını vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'daki ekonomik krizden Çeçenistan'daki Türk ürünleri pazarı da olumsuz etkilendi.

Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de Türk ürünlerinin satıldığı Berkat Pazarı, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı ekonomik ambargo nedeniyle büyüyen ekonomik sıkıntıların etkisiyle kepenk kapatma noktasına geldi.
İstanbul'dan bavul ticareti yapılarak getirilen malların satıldığı ve kriz öncesinde Çeçenler tarafından rağbet gören pazarda satışlar çok düşük seviyeye geriledi.
Grozni'nin ana pazarı olarak da bilinen Berkat pazarı esnafı, bölgede ticaret yapan esnafın arasında ekonomik krizden en çok kendilerinin etkilendiğini belirtiyor. Sürekli değişen dolar/ruble kuru nedeniyle ürünlerini İstanbul alış fiyatlarından bile satamadıklarını anlatan pazar esnafı, insanların artık giyim ürünlerini almadıklarını vurguluyor. Ürünlerinin yüzde 80'inin Türk malı olduğunu belirten mağaza sahipleri, kriz öncesinde, yeni ürünler almak için her hafta gittikleri İstanbul'a 2015 yılında hiç gidemediklerinin altını çiziyor.
Grozni'den İstanbul'a uçak seferleri düzenleyen Berkat Turizm Ajansı Müdürü Sultan Digiyev de kriz öncesi her hafta yapılan uçak seferlerinin yolcu olmaması nedeniyle durdurulduğunu ve 2015 yılında sadece bir sefer yapıldığını bildirdi. Ulaşımla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını ve yolcu taşımaya hazır olduklarını vurgulayan Digiyev, ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı yaşayan pazar esnafından talep gelmediği için İstanbul'a sefer yapmadıklarını kaydetti.
Digiyev, ekonomik krizin çabuk atlatılarak İstanbul seferlerine yeniden başlamayı umduklarını dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...