THY'den Irak seferi kararı

THY'den Irak seferi kararı

GÜNDEM Haberleri

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil Irak'ın başkenti Bağdat'ta temaslarda bulundu.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden alınan bilgilere göre, THY Genel Müdürü Kotil, Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Irak Hava Yolları (IHY) yetkilileriyle işbirliği alanlarını görüştü ve Ulaştırma Bakanı Bayan Cabir Solag tarafından kabul edildi.


Görüşmelerin ardından THY Genel Müdürü Temel Kotil ile IHY Genel Müdürü Saadi Al Khafaji bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre THY ve IHY eğitim, bakım, ortak uçuş, kalite ve güvenlik konularında işbirliği yapacak.


Görüşmeler sırasında THY'nin Irak'a uçuşlarında artış yapılması da kararlaştırıldı. THY'nin Bağdat, Basra, Erbil ve Süleymaniye yolcu seferlerinde önümüzdeki günlerde artış yapılması bekleniyor. Aynı şekilde THY, Irak'a yapılacak kargo uçuşlarını da arttıracak.


BÜYÜKELÇİ KAYMAKÇI: THY İLE IHY KARDEŞ OLDU


Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, THY'nin yolcu ve kargo sefer sayılarının arttırılmasının memnuniyetle karşılandığını, bunun Türkiye ile Irak arasındaki ikili ilişkileri daha da geliştireceğini, imzalanan anlaşma ile THY ve IHY'nin bir anlamda kardeş olduklarını, artacak kargo seferleri ile Irak'a daha fazla uluslararası insani yardım taşınmasının da kolaylaşacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...