Arınç'tan HDP Liderine sert tepki: Demirtaş 'Çözüm'e engeller çıkarıyor

Arınç'tan HDP Liderine sert tepki: Demirtaş 'Çözüm'e engeller çıkarıyor

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Arınç özetle şunları söyledi:
-(İç Güvenlik Paketi'nde yumuşama): Elinde silahla yolları kesenlerin, kimlik kontrolü yapanların, çadırlarda insanlara ceza kesmeye kalkanların, kaçırılıp götürülenlerin, yakılan iş makinelerinin, TOMA'ların içerisine atılan molotoflarla polislerin yüzde 80 yanmasına yol açanların, Çözüm Süreci'yle 'Gelin oturalım, konuşalım' denmesini kimse beklemesin. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır, ben de hükümetimizin bu konudaki kararlılığını temsil ediyorum.
-(Süreci baltalamasın): Çözüm Süreci'ne bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş'tır. Bundan sonra da bu ismi telaffuz etmek veya bunun üzerinde konuşmak niyetinde değilim. İstanbul'da konuşuluyor, herkes gayet memnun bir şekilde açıklama yapıyor, Sayın Demirtaş'ın bir saat sonraki yüz ifadesine bakın, çatma kaşlar, sıkıntı, öfke ve nefret. Demirtaş, Çözüm Süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. nbsp;Bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın.
-(Asıl destek dışarıdan): Çözüm Süreci'nin çok olumlu ve önemli destekçileri aslında dışarıdaki bazı isimlerdir. Onlara da teşekkür borcumuz var, Hatip Diclelere, Leyla Zanalara, Ahmet Türklere, Sırrı Sakıklara, Selim Sadaklara... Çünkü onlar acı çeken insanlar olarak, geldiğimiz noktayı Türkiye için çok önemli görüyorlar.
-(10 Madde'de değişiklik): 4 Şubat'ta açıklanması gereken bu 10 madde, neden 24 gün sonra açıklanabilmiştir? Benim sözlerimin sırrı bu 24 günün içerisinde. Çünkü bu farklı bir şekilde bize ulaştırılmıştı. İçinde kabul edemeyeceğimiz şeyler vardı. Benim söylediğim tek şey şudur: Bizim önümüze getirilen metin ve kabul etmemiz istenen metin, okunan metin değildir. O yüzden ben, 'Buna razı değiliz' noktasında ve bunu engellemeye çalışanların kimler olduğu noktasında açıklamada bulundum. Çok şükür aklıselim galip geldi. Çözüm'ü isteyenler müşterek bir iradede birleşti, yapmamız gerekenler konusunda da el birliğiyle metin hemen hemen yüzde 60 değiştirilerek bu noktaya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...