Niğde'deki IŞİD'çi saldırıının şok detayları

Niğde'deki IŞİD'çi saldırıının şok detayları

GÜNDEM Haberleri

Ulukışla'da emniyet güçlerini şehit eden üç IŞİD militanından biri olan Benjamin Xu, Türkiye'ye geçişlerini ve yaptıkları saldırının detaylarını anlattı.

İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani, Makedonyalı Muhammed Zakiri ve Alman vatandaşı Benjamin Xu, 20 Mart 2014'te Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ndeki yol kontrolü sırasında Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis Adem Çoban'ı şehit etmiş, kamyon şöförü Turan Yaşar'ı da öldürmüştü. Olaydan sonra tutuklanan 3 zanlıdan Benjamin Xu ifadesine, saldırının korkunç detaylarını anlattı. 2013'ün nisan ayında İstanbul'a geldiklerini belirten Xu, 'Muhammed' adında bir Türk ile buluştuklarını ve Muhammed'in, ambleminde açık yeşil renkler olan bir yardımlaşma derneğini çalıştığı yer olarak gösterdiğini söyledi. Daha sonra babasıyla birlikte Reyhanlı saldırısında ismi geçen Heysem Topalca buluşup, Türkiye'den Suriye'ye geçen Xu, nbsp;'Cündüş Şam' örgütüne katıldıklarını anlattı. Benjamin Xu, örgüt kampında Esad'ın füzesiyle babasının öldüğünü bunun üzerine Muhammed Zakiri ile kamptan kaçtığını kaydetti. Xu, Halep'te 'Şeyh Süleyman' olarak bilinen kampta Çendrim Ramadani ile tanışarak Türkiye üzerinden Makedonya'ya gitmek için taksi tuttuklarını ifade etti.
İstanbul'a giderken taksicinin kendi inisiyatifiyle jandarma kontrol noktasında girdiğini belirten Xu, bunun ardından yaptıkları saldırıyı şöyle anlattı: "Çendrim üzerindeki tabancayı çıkarıp askerin yanına giderek ateş etmeye başladı. Çendrim'in verdiği beyaz toz yüzünden kendimde değildim. Pasaportum olmadığı için Türkiye'ye geçerken heyecanlandığımdan bana eroin vermişti. Bu sırada Muhammed kaçtı. Çendrim üzerindeki hücum yeleğinden çıkardığı iki el bombasını pimini çekerek askerlere doğru attı. Bize doğru gelen polis aracına da ateş etti. Arkamdan gelip şoförü vurduktan sonra Çendrim etrafa ateş etmeye devam etti."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...