Tunca ve Meriç Nehri'nin debisindeki yükseliş devam ediyor

/ Kaynak: AA
Tunca ve Meriç Nehri'nin debisindeki yükseliş devam ediyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Edirne'den geçen Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerindeki yükseliş sürüyor.

Bulgaristan'daki kar yağışı ve ardından gelen sağanak nedeniyle nehirler kaynaklarından Edirne'ye debisi yükselerek geliyor. Tunca Nehri, yatağının dar olduğu Sarayiçi adasından başladığı yayılmayı sürdürüyor. Adalet Kasrı, Kırkpınar Er Meydanı ve çevresi de nehir sularıyla kaplandı.

- Tarihi köprülere su doldu

Bu arada, tarihi Fatih ve Kanuni köprülerinin trafiğe kapatılması nedeniyle Sarayiçi adasına giriş yapılamıyor. Tunca Nehri üzerindeki Yalnızgöz Köprüsü de ortasında su birikmesi sonucu kullanılamıyor.
Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı ilk köprü olan Tunca Köprüsü'nün de girişi kısmen su doldu. Suyun yükselmesi durumunda köprü küçük araç trafiğine kapatılacak.

- Meriç Nehri'nin debisi de yükselmeye devam ediyor

Meriç Nehri'nin debisi ise 72 saatte yaklaşık 3 kat arttı. Dün sabahki ölçümlere göre 80 metreküp/saniye artan debi 1245 metreküp/saniye seviyesine ulaştı.
Bulgaristan'da kar ve yağmur, Edirne'de ise aralıklarla sağanak nedeniyle debilerdeki yükselişin devam etmesi bekleniyor.
Geçen ay, nehirlerin aşırı yükselmesi nedeniyle meydana gelen taşkın, "son yıllarda yaşanan en büyük taşkın" olarak nitelendirilmişti.
Taşkın dolayısıyla üç gün boyunca Karaağaç Mahallesi'ne ulaşım sağlanamamış, acil durumlarda helikopter kullanılmıştı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...