Diyarbakır'da gümrük kaçağı 8 lüks araç yakalandı

/ Kaynak: İHA
Diyarbakır'da gümrük kaçağı 8 lüks araç yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 8 adet gümrük kaçağı lüks araç ele geçirildi.

Diyarbakır'da jandarma ekipleri yurda kaçak yollarla getirilen 8 adet lüks araç ele geçirdi. Operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, araçların ithalat yollarla ülkeye getirildiği bildirildi. Yakalanan araçlarla ilgili 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca, son günlerde yurt dışından geçici ithalat rejimi ile getirilen ikinci el lüks araçların geçici ithalat rejimine göre yasak olmasına rağmen vekalet veya satış gibi yöntemlerle hak sahibi olmayan vatandaşlarımız tarafından Türkiye'de kiralandıkları, kullanıldıkları, satıldıkları ve modifiye edilerek söküldükleri tespit edilmiş, tespit edilen bu araçların ve hak sahibi olmayan kullanıcıları hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Tebliğ hükümlerine göre işlem yapılmak üzere gerekli araştırmalara başlanılmıştır. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır Gümrük Müdürlüğü birimleri ile koordineli olarak yapılan çalışmalar neticesinde, kaçakçılıkla mücadele kapsamında, 10 Şubat-17 Mart 2015 tarihleri arasında, icra edilen yol arama ve kontrol faaliyetlerinde toplam 8 adet ikinci el lüks araç ele geçirilmiştir. Ele geçirilen araçlar ile ilgili 10 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...