IŞİD'e katılmak isteyen 19 kişi yakalandı

/ Kaynak: İHA
IŞİD'e katılmak isteyen 19 kişi yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gaziantep'te IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen 19 kişi yakalandı. Endonezya uyruklu olan şahıslardan bir bayanın hamile olduğu bildirildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İllegal yollardan Suriye'deki çatışma bölgesine gitmek amacıyla ülkemiz üzerinden Suriye' ye geçiş yapacakları değerlendirilen, Endonezya uyruklu R.A.S., A.R.R., A.N.I., Q.M.H., I.W.A., J.F.N., N.S.A.H., A.U.H., T.N.M., S.H.K., M.I.R. ve A.Y. isimli yabancılar, 29 Ocak 2015 tarihinde yakalanarak, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmişlerdir.
IŞİD'e katılmak isteyen 19 kişi yakalandı
Geri Gönderme Merkezi'nde kalan 4 kişilik aileden Endonezya uyruklu I.S. isimli yabancıya hamileliğinden dolayı 36 haftalık havayolu ve karayolu ile yolculuk yapılamayacağı şeklinde doktor raporu düzenlenmiştir. Doğum gerçekleştikten sonra adı geçen bayanın ailesi ile birlikte ülkelerine çıkışları sağlanacaktır. Hakkında, 'yurda giriş yasağı' bulunan Fransa uyruklu C.R.J.M.S. isimli şahıs İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 Mart 2015 tarihinde yakalanarak sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir.
IŞİD'e katılmak isteyen 19 kişi yakalandı
İllegal yollardan Suriye'deki çatışma bölgesine gitmek amacıyla ülkemiz üzerinden Suriye'ye geçiş yapacakları değerlendirilen Rusya uyruklu O.M. ve S.D. ile Kırgızistan uyruklu S.N. isimli şahıslar, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 Mart 2015 tarihinde yakalanarak sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Söz konusu şahıslar, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa istinaden işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra sınır dışı edileceklerdir. İllegal yollardan Suriye'deki çatışma bölgesine gitmek amacıyla ülkemiz üzerinden Suriye'ye geçiş yapacakları değerlendirilen Libya uyruklu V.M.A. ve H.H.E. isimli şahıslar, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 18 Mart 2015 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...