İngiliz kadın Ankara'da yakalandı!

/ Kaynak: AA
İngiliz kadın Ankara'da yakalandı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Londra polisi, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek DAEŞ'e katılmak istediği ileri sürülen İngiliz kadının mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.

Polisten yapılan açıklamada, "21 yaşındaki Jamila Henry başka bir kişinin kimliğini taşımaktan tutuklandı ve bugün Westminster Kraliyet Mahkemesi'ne çıkarılacak" denildi. nbsp;


İngiliz kadın önceki gün İstanbul'dan Londra'ya gönderilmiş ve Luton Havaalanı'nda gözaltına alınmıştı. Jamila Henry, Londra'nın güneyinde bir karakolda gözaltında tutuluyordu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 17 Mart'ta şehirlerarası otobüs terminalinde gözaltına alınan İngiliz vatandaşı kadın, sorgusunun ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. DAEŞ'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmeye çalıştığı ileri sürülen kadın, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere İstanbul'a gönderilmişti. İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının gittiği tahmin ediliyor. İngiliz hükümeti geçen ay yürürlüğe giren yeni terör yasasıyla, havaalanlarında ve sınır noktalarında önlemlerin artırılacağını, sınır polisinin şüpheli gördüğü kişilerin pasaportlarına el koyabileceğini açıklamıştı. İngiliz vatandaşı üç genç kızın geçen ay Londra'dan İstanbul'a gittikleri ortaya çıkmış ve kızların daha sonra Suriye'ye geçerek terör örgütü DAEŞ'e katıldıkları iddia edilmişti.


Geçen hafta sonu da İstanbul'da havaalanında yakalanan ve DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye ulaşmak istedikleri tahmin edilen üç İngiliz erkek gözaltına alınarak, İngiltere'ye geri gönderilmişti. Üç genç erkek Londra'daki sorgularının ardından kefaletle serbest bırakılmıştı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...