Davutoğlu: Hazineyi biz doldurduk onlar boşaltmak istiyor

Davutoğlu: Hazineyi biz doldurduk onlar boşaltmak istiyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu: Kendisi şimdiden miras yemeye hazır mirasyedi gibi. Bizim 12 yılda biriktirdiğimiz bütün rezervi Kılıçdaroğlu 4 ayda tüketmek istiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadinin, 'miras yeme hesabı' olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Ama milletimiz ona o imkânı vermez" dedi. Türk-İş Konfederasyonunu ziyaretinin ardından konuşan Davutoğlu, muhalefetin emekliye iki maaş ikramiye vaadini eleştirirken, "90'lı yıllarda siyasetin en önemli simgesel temsilcilerinden biri olan Kılıçdaroğlu, o günkü SSK Genel Müdürü olarak, o günkü politikaların mesulü olarak, bugün çok rahat bir şekilde halka dönüp 'size iki maaş vereceğim, bunu da noterlikten tasdik ettirdim' diyor. Verirsin de kimin cebinden veriyorsun? Nasıl veriyorsun?" diye sordu. 90'lı yıllarda iki anahtar vaatlerini hatırlatan Davutoğlu, "O iki anahtarın her biri geri alındığı gibi insanlar çalışacak yer bulamadı, 2001'de yazar kasalar kırıldı, Türkiye krize sürüklendi. Tabii sayın Kılıçdaroğlu için çok kolay. Vereceği paraları Hazine'de, Türkiye'nin rezervinde o biriktirmedi. Biz bu ülkenin kaygısıyla büyümüş, bu ülkenin her türlü kaynağını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan 12 yıllık iktidar sonrasında biriktirdiğimiz bütün rezervleri, Kılıçdaroğlu gelip 4 ayda tüketmek istiyor. Kılıçdaroğlu'nun dediği olsa, 25 milyar liralık açık gündeme gelecek. Nereden çıkacak bu? Birisi bağışlamayacak. Bütün bunlar bir sonraki neslin cebinden harcanmış olacak. Buna izin vermeyiz. Kılıçdaroğlu hiç iktidara gelemeyeceği için bu teklifleri yapıyor. Hasbelkader böyle bir şansı 4 yıl değil 4 dakika versek, ondan sonra AK Parti iktidarının gelip bütün bunları düzeltmesi icap eder" diye konuştu.


TAŞERON İŞÇİLERİ SEVİNDİRECEK HABER YOLDA
Başbakan Davutoğlu, 6 bin 300 işçiyle ilgili 2-3 senedir devam eden yasal sürecin olduğunu hatırlatarak, taşeronla ilgili genel düzenlemeler konusunda bütün kurumları, bakanlıkları görevlendirdiklerini, bilgileri topladıklarını söyledi. Davutoğlu, "Çalışma sürüyor. Kriterler belirlenecek, taşeron sorununu kalıcı olarak çözecek adım atılacak. Kamunun kalıcı istihdam için ihtiyaç hissettiği belirli alanlar var. Karayolları bu alanlar içinde. Kamunun ihtiyacı kadar kişiyi kadroya alması, diğerlerinin de hukuki kayba uğramayacak şekilde haklarının tazmini konusunda mutabakata vardık. Detayları kısa süre içinde paylaşacağız" dedi. Kıdem tazminatı konusunda da özel düzenleme olmadığını, işçilerin hukukunu zedelemeyen çalışma yapacaklarını söyleyen Başbakan, dönüşüm programına uygun olarak üretim, yatırım ve istihdamı artıracak paket açıklayacağını da söyledi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...