Baba gitti, iki engelli çocukla baş başa kaldı

Baba gitti, iki engelli çocukla baş başa kaldı

YAŞAM Haberleri

Fatma Kayran, otizm teşhisi konulan kızına hem anne hem de arkadaş oldu. İkinci çocuğu da otistik olunca aynı mücadeleyi bu defa oğlu için verdi.

Eşi gidince evlatlarıyla baş başa kalan kadın "Benim mesleğim annelik" diyor. Bartın'da yaşayan 39 yaşındaki Fatma Kayran, otistik hastası 2 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor. Kayran, yaklaşık 17 yıl önce kızı Benginur Karagöl'ü bir yaşındayken yaşıtları gibi olmaması, konuşamaması, oyuncaklarla oynamaması sebebiyle doktora götürdü. Doğuştan gelen ya da hayatın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişimsel bozukluk olan "otizm" teşhisi konulan Benginur için tedavi merkezi arayan Kayran, iyi bir eğitimle çocuğunu kazanabileceğini öğrendi. Hayatını Benginur'a adayan Fatma Kayran, kızı 9 yaşındayken riskli olmasına rağmen ikinci kez anne oldu. "Egemen" adını verdiği oğlu da 2 yaşına geldiğinde otizm ve epilepsi hastası olduğunu öğrendi. Bu sırada eşinden ayrılan Fatma Kayran, kızının eğitimi için yıllardır sürdürdüğü mücadeleyi oğlu için de yapmaya başladı. Mesleğinin sadece "annelik" olduğunu söyleyen Kayran, "Benden sonra çocuklarıma ne olur" kaygısına girmek istemediğini belirtti. Her otistik çocuğun küçükten itibaren eğitim almaya başladığında ciddi değişimler yaşadığını anlatan Kayran, otistik çocuk sahibi olan ailelerin hiçbir zaman mücadeleden kaçmamalarını önerdi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...