Koalisyon uçaklarından DAEŞ'e saldırı

Koalisyon uçaklarından DAEŞ'e saldırı

EĞİTİM Haberleri

Musul'un batısındaki Telafer ilçesinin farklı bölgelerinde DAEŞ'e ait hedeflere düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda militan öldürüldü

nbsp;Irak'ta, uluslararası koalisyonun, Musul'un batısındaki Telafer ilçesinin farklı bölgelerinde DAEŞ'e ait hedeflere düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda militanın öldürüldüğü bildirildi.
İsmini vermek istemeyen bir güvenlik kaynağından alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, Musul'un 56 kilometre batısında bulunan Telafer ilçesine bağlı Mariya ve el-Aleviyye köylerinde terör örgütü DAEŞ'e ait 5 hedefi vurdu. Saldırıda, çok sayıda DAEŞ militanı öldü ve yaralandı, 3 araç imha edildi.
Telafer'in batısındaki 7 Nisan Mahallesi'nde DAEŞ'e ait eğitim kampına düzenlenen saldırıda da 3 yerel komutan ile çok sayıda militan öldü.
Telafer'in Hasan Kevi Mahallesi'nde DAEŞ'e ait bir karargaha düzenlenen hava saldırısında da 7 militan etkisiz hale getirildi.
DAEŞ'in, 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin bazı kentlerinde halen devam ediyor. Şii milislerin de içinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...