Uzay üssü görünümlü garın silüeti ortaya çıktı

Uzay üssü görünümlü garın silüeti ortaya çıktı

Ekonomi Haberleri

Hızlı Tren garı, görüntüsüyle uzay üssünü andırıyor... 8 katlı ve 30 metre yüksekliğinde olan garda, 3 peron ile 6 hızlı tren hattı bulunacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 2014'te Ankara Garı'nın güneyinde inşasına başlanan ve yüzde 23'lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı'nın 2016'nın temmuz ayında tamamlanacağını söyledi. YHT Ankara Garı'nın teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Bilgin, 30 metre yüksekliğinde, 178 bin metrekare kapalı alan ve bodrum katlar dahil toplam sekiz kattan oluşacak garda, 3 peron ile 6 hızlı tren hattının olacağını söyledi. Bugüne kadar yüzde 23'lük ilerleme sağlanan garın, Temmuz 2016'da tamamlanacağını ifade eden Bilgin, "Gar, 19 yıl 7 ay süreyle yüklenici firma tarafından işletilecek, yolcu taşıma ve hızlı tren işletmesi, TCDD tarafından yürütülecek. İşletme süresi sonunda TCDD'ye devredilecek" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...