Afganistan'daki Türk birliği, şehit ailelerine yardım eli uzattı

/ Kaynak: AA
Afganistan'daki Türk birliği, şehit ailelerine yardım eli uzattı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Afganistan'da görev yapan Türk askeri birliği, başkent Kabil'de 250 şehit ailesine gıda paketi dağıttı.

Sivil Asker İşbirliği Birlik Komutanı Baybars Aygül, yaptığı açıklamada, 250 şehit ve gazi ailesine temel gıda yardımı yaptıklarını belirterek "Yaptığımız yardım, yağ, pirinç, salça, şeker ve diğer malzemelerden oluşuyor" dedi. Aygül, 2015 yılının ilk yarısında 3 bin Afgan ailesine yardım paketi dağıtmayı planladıklarını, bu yardımların her hafta başkentin değişik bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi.
Yardım dağıtma programına katılan Afganistan Sosyal İşler Bakanı Yardımcısı Süreya Peykan, Türkiye'nin bu yardımları için teşekkür ederek "TSK, Afganistan'daki yoksullara her zaman yardım ediyor" diye konuştu. Peykan, Türk halkının Afganistan'a değişik alanlarda önemli destek sağladığını anımsattı.
Yardım paketini alan Hadiçe isimli kadın, "Devlet dairelerinde temizlikçi olarak çalışıyorum. Aylık 3 bin afgani (yaklaşık 60 dolar) maaş alıyorum. Böyle yardımlara çok ihtiyacım var çünkü aldığım maaşla geçinemiyorum" dedi.
70 yaşındaki bir başka Afganlı kadın da yardım için teşekkür ederek eşinin iç savaşta şehit edildiğini, temizliğe giderek oğlunu okutmaya çalıştığını söyledi.
Afganistan'da nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...