Balyoz davasında iddianameyi TRT spikerleri okuyor

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Balyoz davasında iddianameyi TRT spikerleri okuyor

TÜRKİYE Haberleri  / CHA

Balyoz soruşturması kapsamında hazırlanan 3. iddianamede yer alan sanıkların yargılanmasına bugün başlandı. İlk duruşmada, iddianame TRT spikerleri tarafından okunmaya başlandı.

nbsp;İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. Balyoz davasının ilk duruşmasında isim yoklamasının ardından sanıkların kimlik bilgilerinin tespiti yapıldı. İddianamede sanık listesinin ilk sırasında yer alan Koramiral Can Erenoğlu 4 bin 900 lira aylık geliri olduğunu söyledi. Askeri casusluk davasından da tutuklu bulunan Koramiral Deniz Cora ise 5 bin 600 lira aylık geliri olduğunu söyledi. Çoğunluğu deniz albay olan sanıklar gelirlerini 2 bin 500 ile 3 bin 500 arasında olduğunu beyan etti. Tutuksuz sanık Tevfik Özkılıç ise 6 bin 500 Lira aylık geliri olduğunu dile getirdi. Pilot subaylıktan istifa eden tutuksuz sanık Gürkan Yıldız'ın, 18 bin Lira olarak en yüksek gelire sahip olarak kayıtlara geçti. Havelsan Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman da 16 bin lira geliri olduğunu söyledi. Davanın tutuksuz yargılanan iki kadın sanığından Berna Dönmez emekli hava öğretmen albay olduğunu söyledi. Güllü Sarpkaya ise Hava Harp Akademisi'nde sivil memur olarak çalıştığını, 850 lira kira verdiğini, gelirinin 1400 lira olduğunu belirtti. Kimlik bilgilerinin tespit edilmesinin ardından mahkeme başkanı Ömer Diken, mahkemeye ulaşan cevabi yazıları okudu. Başka suçtan tutuklu sanık Levent Ersöz'ün sağlık sorunları nedeniyle Selimpaşa'da tedavi edildiğini ve bu nedenle duruşmaya katılamadığını belirten mazeret dilekçesi de bu belgeler arasında yer aldı. Ayrıca TRT Genel Müdürlüğü tarafından spikerler Hakan Kıra ve Ömer Faruk Zora'nın da duruşmada iddianame okuma işlemi için görevlendirildiği belirtildi. İstanbul Barosu tarafından gönderilen yazıda ise 4 sanığa avukat tayin edildiği bilgisine yer verildi. Başkan Diken'in, duruşmaya iddianamenin TRT spikerleri tarafından okunması ile devam edileceğini belirtmesi üzerine bazı sanık avukatları itirazlarını sunmak için söz istedi. Avukat Haluk Pekşen, iddianame eklerinde yer alan delillerden hangilerinin bu mahkemede ele alınabileceğinin tartışılması gerektiğini ifade etti. Bazı delillerin Yüce Divan'da ele alınması gerektiğini savunan Avukat Pekşen, bu delillerin başka mahkemelerde ele alınamayacağı için bu konuya bir açıklık getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Diken'in talimatı ile TRT spikerleri Hakan Kıra ve Ömer Faruk Zora tarafından iddianamenin dönüşümlü olarak okunmasına başlandı.

TÜRKİYE
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...