Avcı: Normal okullarla imam hatipler arasında fark kalmadı

Avcı: Normal okullarla imam hatipler arasında fark kalmadı

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Normal ortaokullarla imam hatip ortaokulları arasında hiçbir fark kalmamıştır." dedi.

Bakan Nabi Avcı, Eskişehir'de Ak Parti 3'üncü sıra milletvekili adayı Emine Nur Günay'ın Kurtuluş Mahallesi Vatan Caddesi'ndeki seçim bürosunun açılış törenine katıldı. Avcı, törende yaptığı konuşmada, "Milli Eğitimle ilgili olarak sistematik bir kampanya yürütülüyor. Kimlerin tekerine nasıl çomak soktuğumuzu siz biliyorsunuz. Dolayısıyla kimlere bu kampanyaları körüklediğini, yürüttüğünü çok iyi biliyorsunuz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlarken KPSS soruşturmasına değinen Bakan Avcı, "Sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu yolla kazanılmış hiçbir makam, mevki kalıcı olmaz. Dolayısıyla onlara yapılan ödemelerle ilgili olarak da mutlaka işlem yapılır. Zaten aksini milli vicdan da kabul etmez. Haksız yere kazanılmış bir takım şeyler varsa onların geri alınması milli vicdanın da gereğidir. Cumhurbaşkanı da milletin başı olarak milli vicdanın sesini dile getirmiştir" diye konuştu.

Bakan Nabi Avcı, bir gazetecinin muhalefetin imam hatip okulları sayısının artmasını eleştirdiğini belirtmesi üzerine şöyle dedi:
"28 Şubat sürecinde imam hatiplerin orta kısımları kapatıldı. Sıfırlandı yani. Hiçbir imam hatip ortaokulu kalmadı. Üstelik onları kapatacağız diye meslek okullarının da orta kısımları da kapatıldı, Anadolu liselerinin de orta kısımları da kapatıldı. Böylece hem mesleki eğitime hem de yabancı dil eğitimine, hem imam hatip eğitimine ciddi darbe vurulmuş oldu. Şimdi millet bu okulları yeniden açıyor. Bundan şikayetçilerse bunu açıkça söylesinler. İmam hatip okullarına karşılarsa hem bir yandan karşı olmadığınızı söyleyeceksiniz hem de bunların sayıca artmasından şikayet edeceksiniz. Burada şöyle bir çelişki de var. Zannediyorlar ki bazıları veya o algıyı hala yürütmeye çalışıyorlar, sanki imam hatip okulları sadece imam ve hatip yetiştirmek üzere kurulmuş ve başka hiçbir branşta ders verilmeyen dini okullarmış gibi. Hayır, imam hatip ortaokulları normal ortaokullarda okutulan bütün dersleri okutur. Ayrıca bazı dini dersler de okutur. Kuran-ı Kerim gibi. Onlar da zaten şimdi normal ortaokullarımızda seçmeli ders olarak okutulduğuna göre normal ortaokullarla imam hatip ortaokulları arasında hiçbir fark kalmamıştır. Dolayısıyla bunların sayısının artması demek normal ortaokulların artmış olması demektir. Liselerde de aynı şekilde. İmam hatip liseleri normal liselerde, Anadolu liselerinde, meslek liselerinde okutulan bütün dersler Anadolu İmam Hatip liselerinde de okutuluyor. Dolayısıyla bunlar sanki sadece din adamı yetiştirmek için, sadece imam yetiştirmek için açılmış okullar gibi bir algı ve arkasından da Türkiye'nin bu kadar çok din görevlisine ihtiyacı var mı? Niye bu kadar çok imam hatip okulu açılıyor? diye soruyorlar. Hayır bunlar halkın normal okullardan beklediği talepleri de yerine getiren ayrıca ilave olarak da halkımızın bazı dini konularda çocuklarının eğitilmesi konusunda taleplerini de karşılayan okullar bunlar. Onun için o polemik yerinde bir polemik değil."

Bakan Avcı konuyla ilgili konuşmasında son olarak "Zaten, CHP'nin açıkladığı son 1+8+3 gibi formüldeki o 8 ne? Bunların içinde hala 28 Şubat nostaljisinin bitmediğini gösteriyor. 8 kesintisiz eğitim demek, ortaokullarının, meslek okullarının orta kısımlarını, Anadolu liselerinin orta kısımlarını, imam hatiplerin orta kısımlarını kapatmanın adın kesintisiz eğitim. Buysa niyetleri açıkça çıkıp söylesinler. Biz bunları istemiyoruz kardeşim desinler" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...