28 Şubat'a bir inceleme daha

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
28 Şubat'a bir inceleme daha

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Mazlum-Der Gaziantep Şubesi'nce, emekli orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve 28 Şubat döneminin kuvvet komutanları hakkında suç duyurusu yapıldı.

Mazlum-Der Gaziantep Şubesi'nce, emekli orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve 28 Şubat döneminin kuvvet komutanları hakkında 28 Şubat sürecini soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen suç duyurusunun ardından konuyla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Gaziantep Mazlum-Der Şube yönetim kurulu üyesi Avukat Sabri Sayan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yıllardır aranan delillerin bir kısmı Milat Gazetesi tarafından kısa süre önce deşifre edildi ve biz zaman kaybetmeden hukuka aykırılığı savcılığa taşıdık. Gaziantep savcılığı ise dilekçemizi 28 Şubat süreci hakkında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Söz konusu dilekçemizin işleme konulduğunu da öğrenmiş durumdayız. Şüphelilerin TCK 135, 136 ve 312. Maddelerince suç işledikleri için haklarında gerekli tahkikatın yapılarak cezalandırılacaklarını düşünüyoruz." Gaziantep Mazlumder Şube Başkanı Abdurrahim Çelik her şeyin net olduğunu ifade ederek, "Yapılan hukuksuzluklar ortada. Son gelişmenin ardından gözümüz kulağımız Ankara'da. Darbecilerin yargı önünde hesap vereceğine inanıyoruz. Yakalanan tarihi fırsat kaçırılmamalı. Milat Gazetesinde yayınlanan belgeler ile hukuksuzluk deşifre olmuş durumda" diye konuştu.

TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...