Irak Türk füzelerine talip

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Irak Türk füzelerine talip

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Tamamı milli imkanlarla üretilen Cirit Füzesi'ne, toparlanma içinde olan Irak ordusunun helikopter almak istediği Avrupa'nın en büyük helikopter firması Eurocopter talip oldu.

ABD'nin Irak'ı işgalinin ardından tamamen lağvedilen Irak ordusu, ABD'nin Irak'tan çekilmesiyle birlikte yeniden toparlanma ve yapılanma içine girdi. Network52 isimli internet sitesinde yer alan habere göre, yurt içi ihtiyaçlar kapsamında Roketsan'da seri üretimine başlanan cirit füzesi Avrupa'nın en büyük helikopter firması Eurocopterin de dikkatini çekti. Eurocopter firması yetkilileri helikopterlerde kullanılmak üzere kendisini kanıtlamış cirit füzesini kullanmak için girişimlere başladılar. Irak'ın da almayı planladığı Eurocopter helikopterleri eğer anlaşma sağlanırsa Türk yapımı cirit füzeleri taşıyacak. Irak'ın yeniden yapılanmasına destek vermek için Türkiye Irak ordusunu eğitirken Roketsan da Irak ordusunun yeniden yapılanmasında almayı planladığı Eurocopter helikopterine füze tahsis edecek. Roketsan tarafından üretilen cirit füzesi lazer güdümlü olup hedefini tam isabetle vurabilme kapasitesine sahip. Türkiye'nin ilk lazer güdümlü füzesi olan Cirit füzesi 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek. Türkiye'nin yine milli imkanlarla geliştirdiği ATAK (Tearuz helikopteri) projesi için geliştirilen füze, Atak helikopteri ile birlikte terör örgütüne karşı etkili biçimde kullanılacak.
TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...