Dursun Çiçek: Başbuğ tanık olarak dinlensin

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Dursun Çiçek: Başbuğ tanık olarak dinlensin

TÜRKİYE Haberleri  / CHA

Kamuoyunda AK Parti ve Gülen'i bitirme planı olarak bilinen İrticayla Mücadele Eylem planı belgesinde ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek, dava ile ilgili iddialar nedeniyle dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da tanık olarak çağrılmasını talep etti.

nbsp;İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İnternet Andıcı davasının 50'nci duruşmasında Hasan Iğsız, Mehmet Otuzbiroğlu, Mehmet Eröz, Hıfzı Çubuklu, Dursun Çiçek ve Mehmet Deniz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan Hüseyin Nusret Taşdeler ve Mustafa Bakıcı ile firari sanık Bedrettin Dalan ise duruşmaya katılmadı. Söz alan Sanık Dursun Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Genelkurmay Başkanlığı'nın yıpratılması amacıyla 2007 yılından bu yana bir kampanya başlatıldığını iddia etti. Çiçek, "Bu kampanya için Türkiye aleyhine yayın yapan özellikle yurt dışı kaynaklı internet sitelerini takip eden Bilgi Destek Dairesi hedef seçilmiştir. Bunun için de ben hedef seçildim. Daire, Ermeni, Rum, Pontus ve Terör konularında yapılan yayınlar konusunda görevlidir. Dairenin çalışmaları ile ilgili olarak bir basın yayın organı vasıtasıyla önce sivil toplum andıcı, sonra ek lahika ve ardından da İnternet Siteleri ile alakalı haber yaptırılmıştır." ifadesini kullandı. Daha önceden gerekçesiz kararlarla tutuklanıp sonra serbest bırakıldığını belirten Çiçek, yargılandığı dava ile ilgili soruşturma savcılığına şimdiye kadar 3 ihbar mektubu geldiğini ve bu ihbar mektuplarının da soruşturma dosyasından beslendiğini iddia ettiklerini hatırlattı. nbsp;

nbsp;AVUKATLAR KADAR CEZA HUKUKU BİLGİM VAR

nbsp;Teğmenliği döneminde Hukuk Fakültesini kazandığını, uzun süre ara verdikten sonra dava sürecinde okulu bitirmeye karar verdiğini belirten Çiçek, bu kapsamda Ceza Huku konusunda araştırmalar yaptığını ve en az bir avukat kadar bilgiye sahip olduğunu söyledi. Çiçek, soruşturma aşamasında savcılığa gelen 6 CD'nin DVD olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirterek bu CD'lerin nasıl DVD'ye dönüştüğünün araştırılmasını istedi. Çiçek, avukatı ve kızı İrem Çiçek vasıtasıyla imza konusunda kendilerinin bir inceleme yaptıklarını ve bu raporu da mahkemeye sunduklarını söyledi.

nbsp;BAŞBUĞ TANIK OLARAK DİNLENSİN nbsp;

nbsp;Dursun nbsp;Çiçek 12 Haziran 12 Haziran 2009 günü Taraf gazetesinde İrticayla Mücadele Eylem planı yayınlandığı 12 Haziran 2009 günü sabahı gördüğü ilk komutan olan dönemin Harekat Başkanvekili ve halen AK Parti milletvekili olan emekli Tümgeneral Şirin Ünal'ın tanık sıfatıyla çağrılarak bu durumun sorulmasını istedi. Sanık Çiçek, dava ile ilgili iddialar nedeniyle dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da tanık olarak çağrılmasını talep etti. Çiçek, "Zaten kendisi de çağrılması durumunda tanık olarak mahkemeye gelebileceğini açıklamıştı." diye konuştu. nbsp;

nbsp;TAHLİYEMİ VE BERAATİMİ TALEP EDİYORUM

nbsp;Yaptıkları tahliye taleplerine ilişkin kararların şimdiye kadar reddedildiğini belirten Çiçek, "Bu durum beni adil ve dürüst yargılanmadığım düşüncesine sevk ediyor. Bu nedenle tahliye taleplerinin reddine ilişkin her sanık için ayrı ayrı gerekçelerin gösterilerek kararın oluşturulmasını talep etti. Bu aşamadan sonra delilleri karartma ihtimali de bulunmadığını öne süren Dursun Çiçek, "Bu nedenlerle önce tahliyeme, ardından da beraatime karar verilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...