Bursa yerli otoya talip

Düzenleyen:
Bursa yerli otoya talip

Ekonomi Haberleri

Bu yıl 42’nci defa düzenlenen ‘Ekonomiye Değer Katanlar -2015 Ödülleri’ne yerli otomobil damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı gecede Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay yerli otomobilin üretimi için talip olduklarını söyledi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 42’nci defa düzenlenen ‘Ekonomiye Değer Katanlar -2015 Ödülleri’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla sahiplerini buldu. Bursa iş dünyasının hazır bulunduğu ödül törenine yerli otomobil damgasını vurdu. Gecede kürsüye çıkan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi için talip olduklarını açıkladı. 
Gecede gelir ve kurumlar vergisi sıralamasında ilk 10’da yer alan kişi ve kurumlar ile en fazla ihracat yapan 10 firmaya ödülü verildi. ‘En Başarılı KOBİ’ler sıralamasında 7 firma ödüllendirilirken, bu yıl ikinci defa gerçekleştirilen ‘İnovasyon’ kategorisinde 10 firma, ‘Dönüşümün Liderleri’ kategorisinde 4 firma, ‘Sektör Liderleri’ kategorisinde ise 21 firma ödül aldı. ‘Kurumlar Vergisi’nde Gemlik Gübre, ‘Gelir Vergisi’nde Muharrem Yılmaz, ‘İhracat’ kategorisinde Oyak Renault, ‘İnovasyon’ kategorisinde ise Tofaş zirvede yer aldı. Gecede ödüller, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile birlikte, protokol üyeleri tarafından verildi. 
BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR
Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödüllerin her birinde, çok büyük emek ve alın teri bulunduğunu belirterek, "126 yıldır bu doğrultuda faaliyet gösteren BTSO, hizmetleri ve Bursa’ya kazandırdığı katma değerlerle, Türkiye çapında gerçekten müstesna bir konumda yer alıyor. Bursa büyürse Türkiye büyür... O zaman ben Bursa'dan güzel haberler bekliyorum” dedi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin katma değerli üretimin merkezi niteliğinde bölgelere ve şehirlere ihtiyacı olduğunu belirterek, bu anlayışla Bursa’nın merkezinde olduğu Marmara Havzası’nı yüksek teknoloji ile birlikte yeniden kurguladıklarını söyledi. Burkay, 1. Bölge’nin farklı teşvik politikaları ve mekansal planlama ile desteklenerek, orta yüksek ve ileri teknolojinin üretim üssü yapılması gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin kendi otomobilini üretme noktasında çok stratejik ve doğru bir adım attığını ifade eden Başkan Burkay, “Biz de Bursa iş dünyası adına yerli otomobil hedefine tam desteğimizi açıkladık. İlk Türk markası üretimine talip olduk. Yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi, ürün maliyeti, teknolojisi ve ürün geliştirme konusunda önemli avantajlar sunmaktadır. Bursa iş dünyası olarak, Türkiye’nin gururu olacak bu projeye baş koyduk. Cumhurbaşkanımızın da destekleri ile ilklerin kenti unvanıyla ilk yerli otomobil üretiminin adresi olarak Bursa’nın seçilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...