Yüzünüz böyle görünüyorsa hemen doktora koşun!

Düzenleyen:
Yüzünüz böyle görünüyorsa hemen doktora koşun!

SAĞLIK Haberleri

Yüzünüz böyle görünüyorsa 4.5 saat içinde bir nöroloğa başvurmanız gerekiyor.

Yüzünüzde böyle bir görünüm var ise hemen bir nöroloğa başvurmanız gerekiyor. Dünyada hastalıktan ölümlerde 2. sırada olan beyin damar hastalıklarında akla ilk gelen inmenin belirtilerinden biri de yüz simetrisi olduğu söylendi.Uzmanlar, vücudun yüzdeki asimetrinin “inme” habercisi olabileceğini belirterek, “Kişi hemen nöroloğa başvurursa damar açılmasıyla felçten kurtulur” dedi. 
YÜZDEKİ ASİMETRİ BOZUKLUĞU İNMENİN BELİRTİSİ
TND olarak inme belirtilerinin tanınması konusunda çalışmalar ve eğitim seminerleri düzenlediklerini aktaran uzmanlar, “İnmenin en yaygın belirtileri konuşmada bozulma, vücudun bir tarafında kuvvet kaybı ya da uyuşukluk, görme kaybı, baş dönmesidir. Ama en yaygın belirtiler ise yüzde asimetri ile aynı taraftaki kol ve bacakta uyuşukluk hissidir” diye konuştu.  İnmede erken teşhisin hayati risk taşıdığını vurgulayan uzmanlar, hastanın ilk 4.5 saatte nöroloğun bulunduğu merkeze başvurması gerektiğini anlattı.  Erken teşhiste trombolitik tedavi şansının arttığına değinen uzmanlar, “Hatta 6 saate kadar damar içinden pıhtıyı alan ya da damar içinde eritebilen tedavi yöntemine ulaşmak mümkün. Bunları yapabilecek merkezlerin ve nörologların sayısının da artırılması için eğitimler veriyoruz” dedi.

Yüzünüz böyle görünüyorsa hemen doktora koşun!

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...