Aynı nakarat

Aynı nakarat

FUTBOL Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş kendi sahasında Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 berabere sona erdi.

Sürpriz futbol ve sonuçların takımı Beşiktaş; Gaziantepspor'la berabere kalarak Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında "Liderin yaralı takipçisi" unvanını sürdürdü... Misafir ekip; ilk 5 dakikalık ablukasından gol çıkaramazken, 3. dakikadaki Cenk Tosun'un McGregor'dan dönen şutu bunların en net olanıydı. 17. dakikada Fernandes'ten aldığı topa vurmak için acele eden Niang'ın vuruşu Karcemarskas'ta kalırken, Gaziantep kalecisi 21. dakikada Fernandes'in kornerine Ersan Gülüm'ün kafa şutunda çaresiz kaldı: 1-0... Niang'ın hırçın, çalışkan ve istekli oyunu, günündeki Beşiktaş seyircisini ayaklandırdı; ancak Senegalli futbolcunun repertuarında meşhur gol vuruşlarından biri yoktu.


BİR BEŞİKTAŞ KLASİĞİ !
İkinci yarı, sayfalara sığmayacak zenginlikte ataklarla geçti. 52. dakikada Fernandes kaleci ile karşı karşıya kalıp, tarzına uygun vurmaya çalıştı, kaçırdı. 56. dakikada Sivok kafayla doldurdu, Holosko yakın mesafeden vurdu, kaçırdı. 57. dakikada Niang karamboldeki topla kaleyi boş bulduğunda dokundu, kaçırdı. "Saç-baş" yoldurma atakları 69. dakikada Olcay'ın savunma hatasından aldığı topu auta atmasıyla devam etti. 83. dakikada Cenk Tosun'un yakın mesafeden kaçırdığı net pozisyon Beşiktaş için ciddi bir uyarıydı. "Maç bitti" derken, 89'da Cenk'in kafayla doldurduğu topu tamamlayan Kouemha'nın golü "Bir Beşiktaş klasiği"nin daha yaşanmasına sebep oluyordu: 1-1. nbsp;


Reis de kurtaramadı
Beşiktaş'ın dünkü dramatik puan kaybında orta saha dinamiklerinin yetersizliği de etkiliydi şüphesiz. Yanında Oğuzhan'ın oynaması durumunda yeteneklerini daha iyi kullanma fırsatı bulan Manuel Fernandes genç oyuncunun yokluğunda bilinen performansından uzaklardaydı.


Niang ıskalamasa!
Beşiktaş'ın yeni transferi Mamadou Niang, siyah-beyazlı formayla ilk defa 11'de forma giyerken yine ilk defa taraftarının önüne çıktı. Senegalli özellikle ikinci yarıda altı pastan topu ıskalamasa (küçük resim) hem takımı kazanacak hem de taraftarına süper bir merhaba demiş olacaktı. Antep'in tandemi Binya dün attığı dirsekle oyundan ihraç olurken Holosko'yla itişerek karşılaşmayı gereksiz yere gerdi.


SAMET AYBABA SUÇLADI
Oyuncular geri çekildi!
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba maç sonrası çok üzgün olduklarını söyleyerek, "Mükemmel bir ilk yarı oynadık. İkinci yarı rakip 10 kişi kalana kadar da tempoluyduk. İnanılmaz fırsatları harcadık" dedi. Kırmızı karttan sonra takımın geri çekildiğini söyleyen Aybaba, "Oyuncular bu noktada yanlış yaptı. Bir korku oluştu. Skoru sağlama alalım istiyorlar. Rakip eksik kalmış, golü düşünmeliydik" şeklinde konuştu. Bu tip dramatik 5-6 maç oynadıklarına vurgu yapan Aybaba, "Sebebi nedir bilmiyorum. Bir yerde hata görsek çözeceğiz ama herkes işini yapıyor. Demek kaderimiz bu" açıklamasında bulunurken golde eleştirilen kaleci McGregor'u "Her kaleci hata yapabilir" diyerek savundu. nbsp;


ERSAN: ÇOK KOLAY GOLLER YİYORUZ
Geçen sezondan beri sakatlıklarla boğuşan ve G.Antep önünde ilk on birde şans bulan Beşiktaşlı Ersan Gülüm attığı gol sonrası duygu patlaması yaşadı. Tribündeki arkadaşlarına koşan genç futbolcunun gözlerinin dolduğu görüldü. Ersan maç sonrası, "Bu sene klasiğimiz son dakikada yediğimiz goller. Çok kolay goller yiyoruz. Biz şampiyonluğa oynamak istiyorsak böyle oynamamalıyız. İç sahada çok fazla puan kaybediyoruz" sözlerini kullandı.




BEŞİKTAŞ NOTLARI


Bir tuhaflık var!
Dün etkisiz görünen Holosko, "Pozisyon bulduk atamadık ve skor böyle oldu" derken Sivok, "Bu tip sonucu daha önceki maçlarda da aldık. Sezonda bir iki kere böyle sonuç olur ama 4-5 defa oluyorsa bir tuhaflık var demektir" sözlerini kullandı.


Şaşkın Kecovejic
G.Antep Teknik Direktörü Bülent Uygun, "1 puan çok güzel. Oyunu çirkinleştirmeden hakkımızla aldık. Puan durumundaki yerimiz bu değil" dedi. Bu arada Gaziantepspor'lu Ivan Kecovejic 67. dakikada maça az kalsın şortsuz giriyordu. Taytlı oyuncuyu arkadaşları ikaz etti. nbsp;


On numara hüsran!
Beşiktaş rakibinin on kişi kaldığı bir maçta daha şoku yaşadı. On kişi kalan G.Saray'a gol atamayan (1-2), Karabük'e 2-0'dan iki puan veren (2-2) Kartal dün de 1-0 önde olduğu G.Antep'le berabere kaldı.


Yeğene dayak
Maçın bitmesiyle birlikte protokole yakın bir grup taraftar Samet Aybaba ve futbolculara küfür yağdırdı. Aybaba'nın ablasının oğlu Hasan Kurtel, "Ben Samet hocanın yeğeniyim, küfür etmeyin" deyince 20 kişilik taraftardan dayak yedi. Hastaneye kaldırılan Kurtel tedaviden sonra taburcu edildi. nbsp;


Kartal evde yok
Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, üst üste 12. maçında kalesinde gol gördü. Beşiktaş, ligde 22. hafta sonunda yediği gol sayısını 33'e çıkardı. Siyah-beyazlı takım, son 12 maçta 20 gol yerken 2013 yılında evinde hiç kazanamadı. nbsp; nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...