'Boey'lesi görülmedi! Değerini 30'a katladı, dev gelir kazandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Boey'lesi görülmedi! Değerini 30'a katladı, dev gelir kazandırdı

Futbol Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Terim zamanında alındı, Torrent “Bundan futbolcu olmaz” raporu verdi, Buruk kadro dışı bıraktı. Ancak o yılmadı, formayı da kaptı, vazgeçilmez oldu, sarı kırmızılara dev bir gelir kazandırdı...

Galatasaray’ın başarılı sağ beki Sacha Boey, Bayern Münih’e transfer oldu. Sarı kırmızılıların 2021 yılında Ligue 1 ekiplerinden Rennes’den 1,15 milyon avroya kadrosuna kattığı Fransız futbolcu, Alman devine 25 milyon avro bonservis bedeli artı bonuslar karşılığında imza atacak.

Boey’in yükseliş hikâyesi ise âdeta baş döndürüyor. Fatih Terim döneminde kadroya katılan Boey, toplam 19 maçta forma giymişti. Altı ay sonra takımın başına Domenec Torrent geldi. Fransız hoca yüzüne bakmadığı Boey için başkan Burak Elmas’ın danışmanı Luis Campos’a “Bu adamı nasıl almışlar, futbolcu falan değil” raporu verdi.

NEREDEN NEREYE...

O sezonun sonunda hem Buruk Elmas yönetimi gitti hem de Domenec Torrent… Başkanlık koltuğunda artık Dursun Özbek, takımın başında da Okan Buruk vardı. Ancak neredeyse altı ay futbol oynamayan Sacha Boey’e Buruk da buruk bakıyordu ilk başlarda. Yerine Fransa Millî Takımı’nın sağ beki Leo Dubois’yı aldırdı, Boey’i sezon başı kampına götürmedi. Fiorentina ile oynanan hazırlık maçında Dubois sakatlanınca Buruk, Boey’e mecburen formayı verdi. Satışı gündemde olan, kadroda düşünülmeyen Boey formayı bir aldı, bir daha da bırakmadı. Geçen sezonki şampiyonlukta başroldeki oyunculardan biri olmuştu.

NET GELİR 35 MİLYON €

Sacha Boey, istikrarını sürdürüp bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin grup ve sonrası aşamalarında en fazla ikili mücadele kazanan (50) savunma oyuncusu olmayı başardı. Bu çıkış elbette dünya devlerinin gözünden kaçmadı. PSG, Manchester United, İnter derken, Bayern Münih hepsinden hızlı davrandı ve en ciddi alıcı olarak kapıya dayandı. Rennes’den 1,15 milyon avroya alınan Boey için 25 milyon avroluk teklifin ardından el sıkışıldı. Galatasaray’ın kasasına giren miktar bonuslarla daha da artacak. Yüzde 15’lik kısım ise Boey’nin önceki kulübü Rennes’e ödenecek.

'Boey'lesi görülmedi! Değerini 30'a katladı, dev gelir kazandırdı

ARDA GÜLER'İ GEÇTİ

Sacha Boey 25 milyın avro ile Süper Lig bonservis rekorunu kırarak Bayern Münih’e gitti. Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler, sezon başında İspanyol devi Real Madrid’e 20 milyon avro artı performansa bağlı 10 milyon avroluk bonus teklifini kabul ederek, Süper Lig rekorunu kırmıştı.

BOEY'E 3 MİLYON

Galatasaray yönetimi, Sacha Boey’in 480 bin avroluk ücretini 1 milyon avroya çıkarıp 2025 yılına kadar uzatmıştı. Bayern Münih’in Fransız futbolcuya yıllık 3 milyon avrodan 4,5 yıllık sözleşme teklif ettiği ve oyuncuyla her konuda anlaşmaya vardığı belirtildi. 

İşte bonus maddeleri

>Bundesliga şampiyonluğu 
> Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu 
> Belli sayı üzerinde oynama süresi
> Şampiyonlar Ligi’nde finale kalma 
>Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalma 
>Sonraki satıştan pay
> Toplam 10 milyon avro bonus maddesi

Düzenleyen:  - Futbol
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...