Toyota’nın yeni hibriti

Düzenleyen:
Toyota’nın  yeni hibriti

Ekonomi Haberleri

2016 yılı sonunda bantlardan inecek olan yeni modelle birlikte fabrikanın üretim kapasitesi 150 binden 280 bin adede yükselecek. Fabrikada 1000 kişinin üstünde de ilave istihdam sağlanacak

Ali Çelik İSTANBUL
Toyota, Corolla ve Verso’nun ardından C segmentindeki yeni crossover modelini Sakarya’da üretme kararı aldı. Toyota, yeni model için toplamda 450 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. 2016 yılı sonunda bantlardan inecek olan yeni model, Türkiye’de üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olacak. Yeni modelin üretiminin Corolla ve Verso ile aynı hat üzerinde gerçekleştirileceğini belirten Toyota Motor Avrupa Başkanı Dr. Johan van Zyl, yeni yatırım ile birlikte 1000 kişinin üstünde bir ilave istihdam sağlayacaklarını bildirdi. 
KAPASİTE 280 BİN ADEDE ÇIKACAK
450 milyon dolarlık yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar Sakarya fabrikasına yaptığı yatırım tutarının 2.3 milyar dolara yükseleceğini dile getiren Zyl, “Yeni proje ile Sakarya’daki fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi yılda 150 bin adetten 280 bin adede çıkacak. Yeni modelle ihracat oranı yüzde 80’lerden yüzde 90’lara ulaşacak” dedi. Yeni araçla birlikte tüketicilerin düşük yakıt ekonomisine sahip çevre dostu araçlara yönlendirilebileceğini ifade eden Johan van Zyl, tüketicilerin artık daha fazla elektrikli ve çevre dostu araçları tercih ettiğini söyledi.
Değişimin süreceğini, Avrupa ve dünyada elektrikli araçlara yönelimin artacağını vurgulayan Zyl, "Türk hükümetinin destekleri için de minnettarız. Yeni aracımız sadece Türkiye'de üretilecek. Başka ülkelerde üretme gibi bir düşüncemiz bulunmuyor. Üretilecek hibrit için şarj istasyonlarına ihtiyaç olmayacak. Üretim sayısı konusunda ise pazarın talebini dikkate alarak artışa gidebileceğiz" diye konuştu. 

53 ülkeye ihraç edilecek 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato "Yeni modelin burada üretilmesi kararı Toyota'nın Türk otomotiv sanayisine olan güveninin bir işareti aslında. Hükümet de bu konuda özel bir ihtimam gösteriyor" ifadelerini kullandı. Kato, yeni modeli 53 ülkeye ihraç edeceklerini kaydederek bu sayının zamanla artabileceğini bildirdi ve İran pazarını yakından takip ettiklerini, gelişmeleri izlediklerini dile getirdi. Fiyat aralığına ilişkin bir soru üzerine Kato, "Fiyat, her şeyden önce müşterinin beğeni ve talebiyle belirlenecek. Makul bir fiyat aralığı olacak. Bu da birkaç ay içerisinde açıklanacak" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...