Çalımbay: Her maça hakem korkusuyla çıkıyoruz

/ Kaynak: CHA
Çalımbay: Her maça hakem korkusuyla çıkıyoruz

FUTBOL Haberleri  / CHA

Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, büyük takımların hakemlere ihtiyacı olmadığını belirterek, "Sivasspor'a yapılmadık hata kalmadı. Anadolu takımları için giden puanları kapatmak zor oluyor. Böyle maçlara bu tür maçları kaldıracak hakemlerin verilmesi gerekiyor." dedi.

nbsp;Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, her maça hakem korkusuyla çıktıklarını söyledi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, büyük takımların hakemlere ihtiyacı olmadığını belirterek, "Sivasspor'a yapılmadık hata kalmadı. Anadolu takımları için giden puanları kapatmak zor oluyor. Böyle maçlara bu tür maçları kaldıracak hakemlerin verilmesi gerekiyor." dedi. nbsp;


Son iki haftada oynadıkları maçlarda mağlubiyeti hak edecek bir oyun oynamadıklarını dile getiren Rıza Çalımbay, "Hem Kasımpaşa maçında hem Beşiktaş maçında iyi oynadık; maalesef iki maçta da sahayı 10 kişi terk etmek zorunda kaldık. İlk maçtaki kırmızı kart neyse de ikinci maçtaki kırmızı kart bizi baya etkiledi." şeklinde konuştu. nbsp;


Hakem hatalarından dolayı özellikle Beşiktaş maçında alacakları 3 puanı kaybettiklerini savunan Çalımbay, şöyle devam etti: nbsp;
"Bu ilk değil ben bire sürü takımda çalıştım. Ben ilk defa bir takımın bu kadar ezildiğini takımın aleyhine hatalar yapıldığını gördüm. Geldiğimden beri Sivasspor'a karşı yapılmadık hata kalmadı. Ne Beşiktaş'ın ne Galatasaray'ın, 3 büyük takımların hakemlere ihtiyacı yok. Ama Anadolu takımları için giden puanları kapatmak zor oluyor. Böyle maçlara bu tür maçları kaldıracak hakemlerin verilmesi gerekiyor."


"BİZ RAGBİ MAÇI DEĞİL FUTBOL OYNUYORUZ"


Beşiktaş karşısında hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını kaydeden Çalımbay, rakiplerinin bu işle bir ilgisi olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Grosicki'nin pozisyonu penaltıydı, bana göre Eneramo'nun pozisyonu daha bariz penaltıdır. Biz ragbi maçı değil futbol oynuyoruz. Giden adama da öyle omuz atılmaz. Başka takımlarda olsaydı direk penaltı olurdu. Onun için biz hakemler yüzünden çok üzgünüz. Artık her maça hakem korkusuyla çıkıyoruz. Bu bir gerçek bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Nerde hata yapacaklar diye bekliyoruz." nbsp;


Bir basın mensubunun hakem hatalarında kasıt olup olmadığına ilişkin soruyu Çalımbay, "Biz hakem hatalarına kasıt aramıyoruz. Zaten kasıt arasak bu iş bitmiştir. Kasıt aramıyorum; ama çok hata yapıyorlar. Kimseden bir şey istemiyoruz, sadece hakem hakemliğini yapsın bize yeter. Açık söyleyeyim hakem hatalarını her an bekliyorum." şeklinde cevapladı.


Kırmızı kart gören Uğur ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Çalımbay, Uğur'a gerekli uyarıyı yapacaklarını belirterek, "Kimsenin takımını 10 kişi bırakmaya hakkı yok, bekli de Uğur kırmızı kart görmeseydi biz hakeme rağmen maçı kazanabilirdik." diye konuştu.


"KUPAYA ÖNEM VERİYORUZ"


Kupada bu hafta oynayacakları maça da değinen Çalımbay, iki maçı üst üste oynayacak olmaları nedeniyle 2 takım halinde Bursa'ya gideceklerine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bizim Bursaspor maçımız var, hem ligde hem kupada gidiyoruz.Takımımız gayet başarılı şekilde gidiyor. Ligde iyi bir konuma gelmemiz gerekiyor. Onun içinde bizim bu iki maçı kazanmamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi Bursaspor maçı, diğeri de sahamızda oynayacağımız Medical Park Antalyaspor maçı. Biz bu iki maçı çok iyi bitirdiğimiz takdirde ligde de iyi bir konuma geleceğiz. Ondan sonrada belki de Sivas'ın tarihinde ilk defa finale kalacağız, çünkü biz kupaya önem veriyoruz."


Öte yandan Sivasspor bu hafta deplasmanda hem kupada hem de ligde karşılaşacağı Bursaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Kırmızı - beyazlı oyuncular ısınma hareketlerinin ardından, pas çalışması ile çabukluk ve çevikliğe dayalı istasyon çalışmaları yaptı.

FUTBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...