Almanlarla enerjide 2 milyar $'lık anlaşma

- Güncelleme:
Almanlarla enerjide 2 milyar $'lık anlaşma

Ekonomi Haberleri

Merkel'in ziyaretinde bir Alman firmasıyla enerji konusunda anlaşan Anadolu Grubu, imzaları yoğunluktan dolayı atamadı. Anlaşmanın yakında gerçekleşmesi bekleniyor.



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, CEO'lar zirvesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'le birebir görüşme yaptı.


Almanya Başbakanı Angela Merkel'in heyetinde yer alan Alman firmaları Türkiye'de dev iş birliklerine imza atmaya hazırlanıyor. Dün gerçekleştirilen görüşmelerde, Anadolu Grubu'nun bir Alman firma ile 2 milyar dolarlık anlaşma konusunda mutabık kaldığı ancak vakit darlığından dolayı imzaların henüz atılmadığı açıklandı. Türk-Alman CEO Forumu'nun ardından açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bu forumda Tuncay Özilhan'ın firmasının (Anadolu Grubu) bir Alman firmasıyla enerjiyle ilgili yaklaşık 2 milyar dolarlık bir anlaşması söz konusuydu. Ama herhalde toplantının akışından, Merkel'in programının yoğunluğundan dolayı imzalar yetişmedi" dedi. Öte yandan, Alman Deutsche Bank CEO'su Juergen Fitschen, Türkiye'de bankacılık sektörüne girmek istediklerinin altını çizdi. Deutsche Bank'ın, şubeleşme, satın alma ve lisans başvurusu konusunda önümüzdeki dönemde adım atması düşünülüyor. THY'nin başarısını ve yönetim becerisini öven Lufthansa CEO'su Christoph Franz ise, THY ile iş birliği yapma planlarını gündeme getirdi.

Almanya'ya gidip VW ile görüşeceğiz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkel'in ziyaretinde, Türkiye'de en çok otomobil satan Volkswagen'in yatırım konusunu da görüştü. "Otomotive verdiğimiz teşvikler ortada. Herhalde VW bunu ıskalamaz'' diyen Çağlayan, VW'nin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'le Almanya'ya gidip görüşmeler yapacağını da söyledi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...