Jeotermal kurulu güç 6 kat arttı

Düzenleyen:
Jeotermal kurulu güç 6 kat arttı

Ekonomi Haberleri

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye ve Orta Asya Direktörü Natalia Khanjenkova, Türkiye’de jeotermal enerji sektörünün dinamik bir şekilde büyüdüğünü belirterek, Türkiye'deki düzenlemelerin pek çok ülkeden iyi seviyede olduğunu söyledi.

Türkiye'de jeotermal enerji potansiyelinin yaklaşık 4 bin 500 megavat seviyelerine çıkabileceğine işaret eden Khanjenkova, Türkiye'de şimdiye kadar doğrudan veya bankalar aracılığıyla 7 jeotermal projesine finansman sağladıklarını kaydetti. Bu projelerin toplam jeotermal kurulu kapasitenin yüzde 40'ına tekabül ettiğini ifade eden Khanjenkova, şöyle devam etti: “Türkiye, jeotermal enerji kapasitesi açısından son 5 yılda kurulu gücünü 6 kat artırarak 697 megavata ulaştı. Biz bu kurulu gücün 280 megavatını destekledik ve bu desteği sağlamaktan dolayı çok gururluyuz. Sektörün büyüme hızına baktığımızda, Türkiye, 2023 yılından çok daha önce bin megavat kurulu güç hedefine ulaşabilir.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...